1. Davore da te ispravim ne postoje hrvatski Srbi osim lužičkih i kraških koji su veštački napravljeni da bi se srpski narod razjedinio.srbi su samo Srbi gde god da su
  (Zoran, 05. jul 2022 15:44)

  to je samo geografska odrednica, opusti se.
  (neutralni fe, 7. jul 2022 16:02)

  # Link komentara

 2. Slažem se da bi AU svakako započela rat sa Srbijom, ali sam siguran da ne bi bili onako nemilosrdni sa željom da nas istrebe. U ta vremena ubiti nekom prestolonaslednika je bio šamar svakom državljaninu a ne samo kralju. Nešto kao danas ubiti prestolonaslednika Tajlanda. Bilo je to za njih više od rata. Naši su preci kao živi kosturi prelazili Albaniju. Mnogi od nas to danas ne bi uspeli ni sa dostavom hrane po želji.
  (Potomak poginulog vojnika, 5. jul 2022 18:59)

  # Link komentara

 3. Davore da te ispravim ne postoje hrvatski Srbi osim lužičkih i kraških koji su veštački napravljeni da bi se srpski narod razjedinio.srbi su samo Srbi gde god da su
  (Zoran, 5. jul 2022 15:44)

  # Link komentara

 4. wuuk, 4. jul 2022 23:32

  Sve što je napisao baltazar se moze nači i pročitati na internetu.
  (Srkiboy, 5. jul 2022 14:34)

  # Link komentara

 5. Dragi Davore,ti nikada ,izgleda ,neces shvatiti razlicitost na pravi nacin ,koja nije povezana sa nacionalnom odrednicom ,cak ni mentalitet kao jezicka forma ne odredjuje slicnosti i razlike,vec samo ljudske karakterne osobine .Stoga ,ne znam sto u ovakvim temama kao sto je film imas za potrebu da generalizujes Srbe i Hrvate i time pokusas temu filma i razlicitim gledanjem podrediti nacionalnoj pripadnostiane .Kulturoloskim razlikama koje nemaju veze sa nacijom.
  (gordana, 5. jul 2022 12:50)

  # Link komentara

 6. Opet science fiction, ala srpska povijest?
  (Susjed sportske velesile i ekonomskog tigra, 4. jul 2022 23:25)

  Boli, znam, projekcija je to, jedini Hrvatski kralj je sahranjen na Oplencu…
  (Veliki Inkvizitor, 5. jul 2022 11:08)

  # Link komentara

 7. @Hrvoje. Ubiti okupatora nije zlocin nego herojstvo, znam da je to za vas nepoznat pojam. Sto se tice rata, zar stvarno smatras da Austrougari ne bi napali Srbiju da nije bilo atentata. Oni i svabe su bukvalno bili kao divji psi na lancu koji je bio pred pucanjem. Veliki rat bi poceo kad tad.
  (Hulk, 4. jul 2022 18:04) # Link komentara

  Isto vazi za Ukrajince i Rusiju, Putina ?
  (db sa sela, 5. jul 2022 10:52)

  # Link komentara

 8. da li neko zna, zašto ga nema u Srbiji na Netflixu ???
  (Branko, 5. jul 2022 10:26)

  # Link komentara

 9. dovoljno je znati samo zvanicnu verziju atentata i svakome ce bit jasno da je pocorek bio taj koji je izveo najbitniji deo. da li je i on bio clan mlade bosne?
  (bla, 5. jul 2022 10:01)

  # Link komentara

 10. prosek 10.00001 jer mi je mama profesor pa moze i to 1, 04. jul 2022 17:22

  Kako to na gigatrendovima se ispit spremi preko noći, je l to tamo idu Nikole Tesle ili ipak ne... Idu oni koji nisu upali na Bg ili NS univerzitet. Ne lupaj bgt, da je sve sjajno na državnom fakultetu, nije.. Da ima svega i svačega ima, ali se tamo bre uči krvnički i izađe se sa bar nekim znanjem.
  (nvns, 5. jul 2022 08:21)

  # Link komentara

 11. pazi, rođen sam 2004 godine, tako da nisam mogao da prisustvujem i budem siguran... Ali ovo o čemui ti pričaš nema nigde za naći! Ako imaš neke dokaze, dostavi, u suprotnom, trebalo bi te tužiti i tražiti višegodišnju kaznu zbog neistina i širenja laži. Ovim bi mogao da podrgeješ međunarodnu mržnju i trebalo bi da odgovaraš zbog toga!
  (wuuk, 4. jul 2022 23:32)

  nauci da koristis google. covek je samo cinjenice izneo
  (bla, 5. jul 2022 08:17)

  # Link komentara

 12. Opet science fiction, ala srpska povijest?
  (Susjed sportske velesile i ekonomskog tigra, 04. jul 2022 23:25)

  Šta ćeš ti ovde nesrećo?
  (Neutralna Srbija, 5. jul 2022 08:07)

  # Link komentara

 13. @baltazar, 4. jul 2022 18:31

  pazi, rođen sam 2004 godine, tako da nisam mogao da prisustvujem i budem siguran... Ali ovo o čemui ti pričaš nema nigde za naći! Ako imaš neke dokaze, dostavi, u suprotnom, trebalo bi te tužiti i tražiti višegodišnju kaznu zbog neistina i širenja laži. Ovim bi mogao da podrgeješ međunarodnu mržnju i trebalo bi da odgovaraš zbog toga!
  (wuuk, 04. jul 2022 23:32)

  Šta nema za naći, da je Nemačka napala Luksemburg 02.98.2014. a Belgiju 04.08.2014?
  (Zzzoran, 5. jul 2022 08:06)

  # Link komentara

 14. U Beckom muzeju Arsenal je odlicno odradjena postavka velikog rata sa detaljima i hronologijom desavanja od pocetka do kraja. Veliku paznju su posvetili Srbiji i srpskoj vojsci u superlativu, cak imaju i bilten na cirilici. Ostalo mi u secanje njihov komentar da je srpska vojska, tek izasla iz Balkanskih ratova bila daleko spremnija (takticki) od razmazenih AU vojnika. Sve u svemu, cak i sami kazu da je atentat bio povod a uzroci su se dugo gomilali. Nije tacno da nisu imali nameru da napadnu Srbiju pre atentata, mozda ne Franc licno ali postojale su jake interesne grupe koje su zelele da se spoje sa Turskom zbog lakse trgovine. Mi smo samo bili na putu. Nemacka je iskoristila i krenula u okupaciju drugih zemalja... sve to tamo mozete da nadjete.
  (Turista, 5. jul 2022 07:44)

  # Link komentara

 15. @wuuk
  Pa ok, 2094. godište, još si mali, ne znaš ni da klikneš mišem
  [link]
  (Pardon my french, 5. jul 2022 05:29)

  # Link komentara

 16. Vidim da se ovde u komentarima vodi proruska politika. Današnja Rusija na žalost nije prijatelj Srbije već suprotno. Carska Rusija i dinastija Romanovih su bili ne samo prijatelji već i naša braća po krvi i oružiju, činjenica. Ušlisu u rat za račun Srbije iako su znali da ćekod njih komunisti napraviti istanak zbog toga i izaći iz rata da bi pomgli Austro Ugarsku. Ali to znači da je komunistička Rusija bila neprijatelj srba. Vidim svi osuđujete Jelcina a uzdižete Putina. A istina je sledeća: Upravo taj Jelcin koga pljujete je naredio svojim specijalcima da odu na Kosovo i zauzmu aerodrom, činjenica! A vaš Putin je naredio da se ta jedinica vrati sa aerodroma i da ga prepusti Englezima odnosno NATO trupama, činjenica!
  Nemojte falsifikovati istoriju, sramota je.
  (Milanče, 04. jul 2022 18:45)


  kratko i jasno.
  (neutralni fe, 5. jul 2022 05:09)

  # Link komentara

 17. Dragi Srbi, vecina Hrvata vas postuje, a zasto ne bi. Međutim, vi nikad necete shvatiti koliko smo razliciti od vas. To je jednostavno neiskazivo. Danas sam bio u prilici slusati dva sata nesto poput srpskog pop-folka. Vi ne mozete shvatiti koliko je to iskonski razlicit izricaj od naseg. Kad netko kaze da su Hrvati pokatoliceni Srbi ili slicno, rijec je o bolesnoj osobi. Mi u HR sve vise postujemo hrvatske Srbe, shvacamo sve vise da svojom kulturom i opcim izricajem obogacuju nasu zajednicku zemlju, ali s vama iz Srbije ce ici tesko jos dugo vremena. Ne tvrdim da je bas tako, ali stvarno sam iznio iskren i promisljen stav.
  (Davor, 04. jul 2022 20:30)

  Promisljen stav na osnovu pop folka? Pritom u Hrvatskoj se Srpski folkeri slusaju samo tako, ali ajde. To sto neko kaze da su Hrvati pokatoliceni Srbi to jeste pogresno i zajedljivo. Sa time sto ne vidim razlog recenice sa vama iz Srbije ce ici tesko jos dugo vremena, sta ce to tacno ici tesko, ti Srbi u Hrvatskoj su gradjani Hrvatske isto koliko i ti. Mi smo ako hoces bas da razlikujes to, dva naroda koji zive na istom prostoru od svojih nastanka, dele isti jezik, mesali se medjusobno i delili drzave i teritorije kroz vekove i vekove. Razlike izmedju nas mozda postoje za bas one koji zele da ih nadju (ozbiljne naucne dnk analize pokazuju da ni jedni ni drugi nemaju slicnijih naroda) su kao izmedju Engleza i Skota, ili Teksasanina i nekog iz Nju Jorka, ... a oni zive u jednoj drzavi ... pa cak i manje. Poenta celog pokreta pocetkom 20 veka je bila da ne budemo male zavisne kolonije drugim jacim drzavama. Ocigledno nismo bili dovoljno pametni da u tome istrajemo. Previse smo krivili jedni druge za svoje nedostatke i time dozvolili tim jacim da nas opet vrate na isto. Danas gledajuci ovaj dokumentarac moze da se povuce paralela da smo u istoj poziciji kao i pre 100+ godinu i dzaba sva ta stradanja i muke, jako malo mozemo sami da odlucimo, svi duzni do guse njihovim bankama, preplavljeni tudjom robom, zavisni od njihovog raspolozenja ...
  (voodoo, 5. jul 2022 04:09)

  # Link komentara

 18. "@Hrvoje. Ubiti okupatora nije zlocin nego herojstvo, znam da je to za vas nepoznat pojam."

  Pa što onda od onoliko Beograđana od 1941 do 1944 godine nismo izvršili ama baš baš nijedan atentat na nekog značajneg nacistu? Ili u Nišu? Nije bilo vremena, šta li? Nisu bili neki veliki zlotvori?
  (Da se ne lažemo, 5. jul 2022 03:15)

  # Link komentara

 19. (katica, 4. jul 2022 21:22)

  Dinastija Obrenović uopšte nije bila "proevropska", bar ne u smisli kakvom podrazumevaš. Pre svega, politika i orijentacija dinastije Obranovića se ne može posmatrati homogeno, jer to i nije. Miloš i Mihajlo nisu bili "pro", već "anti" - antiturski. Milan je bio proaustrijski, što nikako ne znači i proevropski, a Aleksandar je bio proruski. Tačnije, pokušavao je da bude proruski. Proruski, da bi se ogradio od Milana i vodio drugačiju politiku od njega, a pokušavao zato što Rusi nisu uzvraćali (a to što nisu, ima veze sa svastikama kralja Petra I Karađorđevića)

  A Prvi svetski rat nisu izazvale ni Srbija, ni Rusija, ni A-U, pogotovo ne Princip i Apis, rat je izazvala jedino i samo - Nemačka. Da A-U nije imala čvrska obećanja Nemačke da će im "držati leđa" po svaku cenu, ne bi se usudili na onakav ultimatum, nego bi povešali one koje su ionako povešali, malo bi uradili neke gadne sankcije Srbiji, malo bi maltretirali svoje Srbe i to bi bilo to.
  Zapravo, sve zbog toga što je Kajzer bio iskomkpleksiran i morao da leči svoje komplekse - fizički defektan, a car ratničke države. E, sad će on svima da pokaže. I rođaku u Engleskoj, i rođaku u Rusiji, neće onj njega više da zezaju i da mu se rugaju što je hrom, videće oni svog Boga...
  (John, 5. jul 2022 01:15)

  # Link komentara

 20. Линк за Немачку
  [link]
  (Nikola, 5. jul 2022 00:30)

  # Link komentara

 21. Bilo koji Srbin, ili Srpkinja, rodjeni 1960/70/80-ih godina prosloga veka ucili su u srednjoj skoli zasto i kako je poceo prvo svetski rat. Nema potreba za filom. Posleratne generacije (mislim na rat u YU) nemaju pojam o istoriji.
  (Veliki Skandal, 5. jul 2022 00:11)

  # Link komentara

 22. Opet science fiction, ala srpska povijest?
  (Susjed sportske velesile i ekonomskog tigra, 4. jul 2022 23:25)

  Hrvatski kraljevi su vrh balkanskog science fiction, na drugo mestu je legenda o hrvatskom jeziku i pismu.
  (Starčević-Pavelić-Tuđman, 5. jul 2022 00:00)

  # Link komentara

 23. U BiH na Netfliksu ga nema.
  (msm, 4. jul 2022 23:39)

  # Link komentara

 24. @baltazar, 4. jul 2022 18:31

  pazi, rođen sam 2004 godine, tako da nisam mogao da prisustvujem i budem siguran... Ali ovo o čemui ti pričaš nema nigde za naći! Ako imaš neke dokaze, dostavi, u suprotnom, trebalo bi te tužiti i tražiti višegodišnju kaznu zbog neistina i širenja laži. Ovim bi mogao da podrgeješ međunarodnu mržnju i trebalo bi da odgovaraš zbog toga!
  (wuuk, 4. jul 2022 23:32)

  # Link komentara

 25. Opet science fiction, ala srpska povijest?
  (Susjed sportske velesile i ekonomskog tigra, 4. jul 2022 23:25)

  # Link komentara

 26. @(Boris, 4. jul 2022 17:55) @ (mr, 4. jul 2022 18:40) Kažete da sam "glupa". ....
  (katica, 4. jul 2022 21:22)

  Нигде нисам написао да је неко глуп, што се може и видети.
  Какве везе има Русија са Сарајвским атентатом? Никакве. Западне земље су ту умешане. Подсетићу само на околности Царевог сина, тј смрти. Што се тиче самог Франца, верујем да сви знају да он ајд што није Царев син, него није било сигурно ни да ће бити владар после Цара. А Цар га није волео ни најмање, јер је био наклоњен мањим народима, а и Србима, више него неки други. Сам Франц је морао да потпише документ да ће евентуално псоел цара бити налседник, али да његови наследнции неће имати никакво право на престо. Дакле Фрнац није никаква претња Србији, и зато је и Апис послао своје да спрече атентат, што је успешно и урађено, а постоје и сведоци који су потврдили да је један рука контролисала ову са пиштољем. Све у свему, тај рат је дуго припреман, и у позадини свега је стајала Немачка. Чак ни Аустрија није имала интерес да улази у тај рат. Многи говоре Аустроугарска, али треба рећи да је Угарска тј Мађарска тада била на солидној вези са Србијом, и да јој се тек није улазило у рат, псоебно јер није имала никакав третман у тој двојној Монрахији, и сад још треба да гину за њих. За крај, Србија енма никакве везе са тим ратом, и свака од ових ревизија ситорије ће трајати док је гура неко коме је много да буде одговоран за 2 светскса рата. За крај, како убиство Царице ниеј повод за рат?
  (mr, 4. jul 2022 23:22)

  # Link komentara

 27. imali negde da se ilegalno skine ovo pa da gledamo i uživamo kao ljudi ?
  (neutralni fleš, 4. jul 2022 23:00)

  # Link komentara

 28. Poslusajte pesmu od Zostera Gavrilo Gavrilo srce uzavrelo!
  (Guli, 4. jul 2022 22:59)

  # Link komentara

 29. Nema na netflixu...mozda ima u SADu ..kod nas nema
  (bgd011, 4. jul 2022 22:28)

  # Link komentara

 30. Pored istoriske vrednosti, produkciski, film je vrhunski. Svaka čast autorima.
  (Vica Slavko, 04. jul 2022 15:33)"

  Slavko, dao sam vam plus, ali molim vas ubacite ponegde i slovo "j".
  (Dok, 4. jul 2022 16:13)
  Pjored istoriske vrjednosti, prodjukciski, film je vrhunski. Svakaj čast autorima.
  (Sljavko, 4. jul 2022 22:14)

  # Link komentara

 31. Biti u rop 10 nije nesto sto je vredno pomena. Skoro svaki film na Netfliksu udje u top 10 da bi se bolje izreklamirao. Sto puta sam se razocarao jer sam izabrao nesto iz fejk top 10.
  (iz prve ruke, 4. jul 2022 22:10)

  # Link komentara

 32. Film snimljen pre nekoliko godina, prikazivan na Rts-u vise puta, poslednji put pre 6 daNa, u prosli utorak vece u 21:55, ko ima moze i da premota. Ali, treba da izadje na netfliks i da cujemo od drugih da tako nesto postoji pa da dignemo zablje krake za svim vec potkovanim pastuvima....
  (E to smo mi, 4. jul 2022 21:44)

  # Link komentara

 33. @Hrvoje Ljakse

  A šta tačno tebi tu nije jasno?! Zamisli (ako možeš) kako bi sve bilo drugačije da su Poljaci 1939 imali svog Principa...
  (Saša, 4. jul 2022 21:30)

  # Link komentara

 34. @(Boris, 4. jul 2022 17:55) @ (mr, 4. jul 2022 18:40) Kažete da sam "glupa". E , nije dobro biti toliko "pametan" pa verovati u bajke. Rusija (carska, SSSR, sadašnja) nikada nisu objavljivali najvažnija dokumenta iz svoje istorije (diplomatije). Nije moguće imati sigurnu (tačnu) sliku prošlosti kada nemate sve "kockice" slike. U majskom prevratu 1903. „Crna ruka“, na čelu sa majorom Apisom, ubila je poslednji kraljevski par Obrenović i nekoliko njima lojalnih lica. Zbog njezinog proevropskog opredeljenja, dinastija Obrenović je odavno bila osuđena na nestanak, a ruske službe nisu dozvoljavale bilo koju meru prema „patriotima“, tj. „Crnoj ruci“ i Apisu. Ruske službe su Apisa držali u "šaci" morao je za njih da uradi šta god su tražili...Ali nezavisno od istorije.Vama je noramlno da zemlja "u pokušaju" nije još ljudski postala ni društvo ni država, figurativno na nivou deteta od 4 godine, se bavi takvim temema, šta rade carevine....a danas Srbija je za vas "pametne" isto što i Kina, SAD i Rusija...najobičnija prenaduvana megalomanija zbog koje smo za tih oko 200 g sada u fazi nestajanja.
  (katica, 4. jul 2022 21:22)

  # Link komentara

 35. Gledao film i produkcijski i istoriografski je na vrhunskom nivou. Mislio sam da je radio BBS. Prijatno sam iznenadjen. Posle velikih propusta kod igranih serija Aleksandar od Jugoslavije i Nemanjica, ovakva dokumenta forma ozbiljno i kvalitetno odradjena je pravo osveženje. Nadam se da ce isti tim probati da obradi jos neki istorijski period na sličan način.
  (Genijalac, 4. jul 2022 21:21)

  # Link komentara

 36. Franc Ferdinand se nikako nije uklapao u Bečki dvor. Više je povukao na majku koja je sa francudkog dvora. Francovu suprugu koja je iz Češke, tadašnje Bohemije, su takođe isnevali i smatrali nižom rasom. Franc je bio savršeno žrtveno jagnje, kao i Gavrilo. Naravno sve je režirano oko Srba i Srbije jer smo i mi vazda savršeni.
  (Axl, 4. jul 2022 21:19)

  # Link komentara

 37. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 4. jul 2022 15:29)

  Ne bih rekao da je nedostupan. Gledao sam ga nekoc na RTS-u a i preneki dan na kablovskoj platformi za online gledanje.
  Inace produkcijski zaista dobro odradjeno u klasi najboljih istorijskih dokumentaraca. A tematika meni vrlo zanimljiva.
  Na kraju procitah ime jednog od mojih ucenika u odjavnoj spici :)
  (DJony, 4. jul 2022 21:09)

  # Link komentara

 38. to nema na netflix-u kod nas...
  (zigi, 4. jul 2022 21:00)

  # Link komentara

 39. bolje da je neko od vas odgledao film pre nego sto je komentar dao.
  (zloćko, 4. jul 2022 20:55)

  # Link komentara

 40. Zaista je sramno da u Srbiji ne možemo da gledamo !
  (Siniša, 4. jul 2022 20:49)

  # Link komentara

 41. Hrvati jesu nacija, to nije nista sporno ali nisu narod, ni jedan jedini dokaz nemaju o svojoj narodnosti.
  (Ask, 4. jul 2022 19:04)

  Čekaj, na text o srpskom dokumentarcu ti komentiraš Hrvate? Opusti se čovječe😁
  (Tereza, 4. jul 2022 20:38)

  # Link komentara

 42. Zaboravio sam reci - cestitke za film. Lijep uspjeh
  (Davor, 4. jul 2022 20:32)

  # Link komentara

 43. Film je remek delo!
  nastavak za fenomenalno obradjene istorijske dogadjaje, preporuka austrijski film 'das Atentat'!!
  (motoma, 4. jul 2022 20:31)

  # Link komentara

 44. Dragi Srbi, vecina Hrvata vas postuje, a zasto ne bi. Međutim, vi nikad necete shvatiti koliko smo razliciti od vas. To je jednostavno neiskazivo. Danas sam bio u prilici slusati dva sata nesto poput srpskog pop-folka. Vi ne mozete shvatiti koliko je to iskonski razlicit izricaj od naseg. Kad netko kaze da su Hrvati pokatoliceni Srbi ili slicno, rijec je o bolesnoj osobi. Mi u HR sve vise postujemo hrvatske Srbe, shvacamo sve vise da svojom kulturom i opcim izricajem obogacuju nasu zajednicku zemlju, ali s vama iz Srbije ce ici tesko jos dugo vremena. Ne tvrdim da je bas tako, ali stvarno sam iznio iskren i promisljen stav.
  (Davor, 4. jul 2022 20:30)

  # Link komentara

 45. Лепа вест.Очекујем и "Дару из Јасе-
  новца" на Нетфликсу.Запад не зна да
  и међу њима није све ружичасто.
  (a, 04. jul 2022 15:49)

  Dara iz Jasenovca je izuzetno los film.
  (zmajognjeni, 4. jul 2022 20:17)

  # Link komentara

 46. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14)

  Bar nismo morali da ih izmišljamo. A Hrvati su svog kralja Aleksandra takođe ubili.
  (toota boogarin, 4. jul 2022 20:16)

  # Link komentara

 47. Hrvati jesu nacija, to nije nista sporno ali nisu narod, ni jedan jedini dokaz nemaju o svojoj narodnosti.
  (Ask, 04. jul 2022 19:04)

  jesu narod ali nisu nacija? vrati se u osnovnu i traži od učitelja da ti vrati pare.
  (neutralni fe, 4. jul 2022 19:52)

  # Link komentara

 48. Vidim ovde u komentarima bedne pokušaje zapadnjaka, u prvom redu Germana, da preko svoje lokalne SLUGANIJE Srbiji i srpskom narodu nametnu kolektivnu krivicu za izbijanje Prvog svetskog rata, ali NEĆE MOĆI, NIKAKO!... I to iz nekoliko fundamentalnih razloga!

  Kao prvo, Austro-Ugarska je nezakonito okupirala i anektirala Bosnu, koja joj ni na koji način nije pripadala, ni istorijski, ni demografski ni jezički, kao ni religijski ili bilo koji drugi način! Ali kad su već anektirali Bosnu trebali su da vode računa o svim svojim građanima podjednako, pa i o tamošnjim Srbima!

  Atentat Gavrila Principa na Franca Ferdinanda treba gledati isključivo kao na unutrašnje pitanje Austo-Ugarske monarhije, gde je jedan građanin AU usmrtio drugog građanina AU iz unutar-političkih razloga što je očigledan propust te truležne monarhije čiji je kancerogeni uticaj gušio većinu ili čak sve njene građane! U nemogućnosti da prizna svoj srednjevekovni kmetovski oblik vladavine Austro-Ugarska monarhija je odlučila da za svoju nesposobnost i nefunkcionalnost optuži malecnu Srbiju, jer uvek je drugi za sve kriv, tako su Germani postali odgovorni za desetine miliona smrti i sve strašne genocide u tom ratu!
  (Hammer, 4. jul 2022 19:39)

  # Link komentara

 49. Hrvati jesu nacija, to nije nista sporno ali nisu narod, ni jedan jedini dokaz nemaju o svojoj narodnosti.
  (Ask, 4. jul 2022 19:04)
  Nego sta su nego su narod, nisu stoka.
  (Dobrivoje, 4. jul 2022 19:36)

  # Link komentara

 50. @Bruce
  Netflix je servis za one koji hoće da plate, širom planete.
  Ako neću da platim, neću ni da gledam. Mogućnost izbora. Je'l sada jasnije?
  (Mirko, 4. jul 2022 19:29)

  # Link komentara

 51. I tako smo zabili zadnji klin u očuvanje kosova, izginulo nas taman da popunimo jedno kosovo, ok osvojili smo vojvodinu i dobili jugoslaviju koju smo neuspešno vodili i time dobili nova stradanja u NDH, devedesete..
  Više nas stradalo za tih 90 godina slobode nego 500 godina pod turcima i austrougarima..
  (Svesno u Desno, 4. jul 2022 19:22)

  # Link komentara

 52. Hrvati jesu nacija, to nije nista sporno ali nisu narod, ni jedan jedini dokaz nemaju o svojoj narodnosti.
  (Ask, 4. jul 2022 19:04)

  # Link komentara

 53. [link]

  Da, pa? Jesam li ja rekao da je to nemoguce? Ti mislis da se to na drzavnom ne desava? Desava se i to decenijama unazad.
  Fakultet kao fakultet nije nikakav garant, sama osoba jeste! Cak stavise pametni imaju averziju od istih.
  Nigde u svetu najuspesniji krem iz struke ne ostaje u obrazovnim ustanovama. A pogotovo ne kod nas.
  (10.00001 prosek..., 4. jul 2022 19:03)

  # Link komentara

 54. Super, samo sto iz Srbije ne moze da se gleda film na Netflix -u.
  (ceda, 4. jul 2022 19:03)

  # Link komentara

 55. Neću džaba da ga gledam. Kad država nešto finansira gubi se umetnikova sloboda. Cenzurišu se stvari, selektuju, tipa ovo možeš staviti u film ovo ne možeš. Država postaje pravi režiser i autor filma. Dara iz Jasenovca je nažalost doživela sudbinu propagandnog filma, dokumentarni film Teslin narod takođe.
  (Lokomotiva, 4. jul 2022 18:56)

  # Link komentara

 56. E deda deda,pa jedna trecina srbije je nestala u tom ratu,nemojse diciti POSTO smo za zapad beznacajni.
  (strsljen, 4. jul 2022 18:49)

  # Link komentara

 57. Још кад би приказали “Херој и казна”.
  (Васа, 4. jul 2022 18:47)

  # Link komentara

 58. Vidim da se ovde u komentarima vodi proruska politika. Današnja Rusija na žalost nije prijatelj Srbije već suprotno. Carska Rusija i dinastija Romanovih su bili ne samo prijatelji već i naša braća po krvi i oružiju, činjenica. Ušlisu u rat za račun Srbije iako su znali da ćekod njih komunisti napraviti istanak zbog toga i izaći iz rata da bi pomgli Austro Ugarsku. Ali to znači da je komunistička Rusija bila neprijatelj srba. Vidim svi osuđujete Jelcina a uzdižete Putina. A istina je sledeća: Upravo taj Jelcin koga pljujete je naredio svojim specijalcima da odu na Kosovo i zauzmu aerodrom, činjenica! A vaš Putin je naredio da se ta jedinica vrati sa aerodroma i da ga prepusti Englezima odnosno NATO trupama, činjenica!
  Nemojte falsifikovati istoriju, sramota je.
  (Milanče, 4. jul 2022 18:45)

  # Link komentara

 59. Nazalost, Princip je ubio pogresnog coveka, Ferdinand je bio protiv rata sa Srbijom - sta ce nam 5 milona stabala sljiva i 4 miliona buntovnih stanovnika, rekao je godinu ranije na nekoj veceri u lovackom dvorcu. Zato su ga i poslali u Sarajevo, da ga ubiju. Nas ambasador u Becu je upozorio da nije dobro da princ ide u Bosnu oko Vidovdana.

  U vezi spletki koje su dovele do rata ima odlicna igrana serija u produkciji History kanala, 37 letnjih dana.
  (Posmatrac, 4. jul 2022 18:44)

  # Link komentara

 60. А шта је Фернинад тражио у земљи коју не познаје, међу људима чији језик не разуме?
  (Васо Чубриловић, 4. jul 2022 17:29)

  Na Berlinskom kongresu 1878 Bosna je oduzeta od Turaka i predata na upravljanje Austrougarskoj monarhiji, Bosna kao država nije postojala 500 godina.. U suštini Austrougari su nam pomogli da dobijemodržavnost i Nezavisnost - Srbija.. Ja ipak mislim da su nam više bili prijatelji nego neprijatelji, ali posle majskog prevrata 1903 kada su isti ubili kralja Obrenovića i doveli svojeg poslušnika starog kralja Petra prvog odnosi su se pogoršali... po meni najtragičniji period kad je stradala petina celokupnog stanovništva, što od rata, bolesti i smrzavanja jer je kralj dok je bežao vodio i narod preko planina go i bos..
  (knjige braćo, 4. jul 2022 18:43)

  # Link komentara

 61. Dragutin Dimitrijevic Apis je formirao Mladu Bosnu nahuskao mladog Principa i ostale da ubiju Ferdinanda znaci Srbija je izazvala prvi svetski rat i izgubila 1250000 svojih gradjana samoubilacki sumanuto
  (katica, 04. jul 2022 16:49)

  Млада Босна је формирана пре него што је Апис уопште и био битан. Апис никад у животу није видео Гаврила, а Воја Танкосић га отерао као слабог. Аписови људи су спречили атентат, а како га је Принцип извршио је опште познато а задњи пут и приказано у филму Краљеви људи, где опис потпуно одговара истини. Аписови људи су спречили атентат јер су неке друге силе биле умешане и исти прижељкивале. Како су спречили атентат има делом у списима о Солунском процесу. Аустрија се спремала за рат против Србије одавно, а ушли су на крају на миг Немачке, што је све доказано кроз разне историјске списе и аутобиографије. За твоју онформацију од тог догађаја је прошло преко 100 година, и одавно су све тајне откривене, посебно јеер више не постоје та Царства која су учествовала у рату.
  (mr, 4. jul 2022 18:40)

  # Link komentara

 62. @Hrvoje Ljakse
  A mogli smo i da izmislimo neke hrvatske kraljeve iz srednjeg veka i da snimimo seriju o tome. A da, toga se neko vec setio.
  (Stojko, 4. jul 2022 18:35)

  # Link komentara

 63. Na Netflix u Ameriku ga nema. Sad sam trazio da gledam ovo.
  (Stefan, 4. jul 2022 18:34)

  # Link komentara

 64. Za vas je Gavrilo Princip heroj. Super. Valjda je Apis očekivao da će AU Monarhija preći preko ubojstva prijestolonasljednika, kao nema veze. Važi. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14)

  Pa, bolje bi im bilo da su prešli preko toga i da su se suzdržali...možda ne bi odneli gaće na štapu u tom ratu..to je sada valjda jasno. Rat između AU i Kraljevine Srbije se nikako ne može nazvati svetskim ratom, možda lokalnim ili regionalnim....ali, očigledno, da su tu neki drugi videli svoj interes i šansu da ostvare svoje imperijalističko-kolonijalne pretenzije, pre svega Nemačka. Inače, prva ratna operacija u Prvom svetskom ratu se desila 02.08. kada je Nemačka upala i okuprila Luksemburg (??!!), a već 04.08. izvršila je invaziju na tada neutralnu Belgiju . E, sad, kakve veze imaju Nemačka, Belgija i Luksemburg sa Principom, atentatom, Sarajevom, Mladom Bosnom...

  Prvi, ozbiljan oružani sukob, odnosno napad AU na Srbiju, desio se tek 12.08., znači 8-10 dana posle ovog nemačkog ludovanja po Luksemburgu i Belgiji.

  Pa, koje tu na koga izvršio atentat, čiji je prestolonaslednik stradao, čiji je atentator...luksemburški, nemački, belgijski, austrijski ili srpski...
  (baltazar, 4. jul 2022 18:31)

  # Link komentara

 65. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.....

  Druže Hrvoje, mi smo makar imali šta da ubijamo kroz vekove, za razliku od vas.
  Ajd, živeli..
  (TATA, 4. jul 2022 18:29)

  # Link komentara

 66. Za vas je Gavrilo Princip heroj. Super. Valjda je Apis očekivao da će AU Monarhija preći preko ubojstva prijestolonasljednika, kao nema veze. Važi. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14)
  Nemoj da si takav... predpostavljam da bi ste i Vi ubili makar jednog "vlastitog" vladara... da ste ga imali...
  (milos, 4. jul 2022 18:27)

  # Link komentara

 67. Netflix ni Najvećim zvezdama stand-up komedije ne saopštava brojke gledanosti, te će nekakvim anonimusima sa trećerazrednim dokumentarcem... Idi begaj bre...
  (Gunther, 4. jul 2022 18:26)

  # Link komentara

 68. Film prikazan jos 2018. godina na RTS-u. Dostupan kojekuda na interentu (odysee itd) vec godinama. Odlican film. Mada ide iz previse prozapadnog ugla gledanja na stvar.
  (Zele87, 4. jul 2022 18:25)

  # Link komentara

 69. Apisa i društvo je na kraju osudio i naš kralj 1916 kad su hteli i njega da smaknu, mogao je i ranije da ih isporuči i tako izbegne stradanje četvrtine stanovništva srbije
  (mutivoda, 4. jul 2022 18:21)

  # Link komentara

 70. Samo nemojte Daru iz Jasenovca jer je film težak promašaj. Tako ozbiljne stvari kao što ke genocid nad srbima ne treba da radi družina Pere Kvržice iz Republike Srpske koja nije sposobna ni scenografiju da odradi, već je potrebna ozbiljna produkcija sa ozbiljnim glumcima. Film je prao Stepincovu ulogu u genocidu.
  (Milan, 4. jul 2022 18:08)

  # Link komentara

 71. @Hrvoje. Ubiti okupatora nije zlocin nego herojstvo, znam da je to za vas nepoznat pojam. Sto se tice rata, zar stvarno smatras da Austrougari ne bi napali Srbiju da nije bilo atentata. Oni i svabe su bukvalno bili kao divji psi na lancu koji je bio pred pucanjem. Veliki rat bi poceo kad tad.
  (Hulk, 4. jul 2022 18:04)

  # Link komentara

 72. Sad napraviti dokumentarac o hrvatsko muslimanskim Ustasama i Handzar diviziji iz drugog svetskog rata,pa bi svet video zasto je poceo rat devedesetih..Oni sigurno nisu spasavali saveznicke pilote...
  (Pajko, 4. jul 2022 18:02)

  # Link komentara

 73. Nema ga ...verovatno samo za neke zemlje dostupan
  (poison, 4. jul 2022 18:02)

  # Link komentara

 74. @Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14. Pa mogli smo, ali smo imali mogucnost izbora, za razliku od vas.
  (ilke, 4. jul 2022 17:59)

  # Link komentara

 75. Dragutin Dimitrijevic Apis je formirao Mladu Bosnu nahuskao mladog Principa i ostale da ubiju Ferdinanda znaci Srbija je izazvala prvi svetski rat i izgubila 1250000 svojih gradjana samoubilacki sumanuto
  (katica, 04. jul 2022 16:49)

  Najlakše je biti glup i ništa ne znati, a pritom dozvoliti da mrznja ovlada tvojom psihom.
  (Boris, 4. jul 2022 17:55)

  # Link komentara

 76. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 04. jul 2022 15:29)

  Možeš ovde da pogledaš film
  [link]
  ako želiš možeš i da ga preuzmeš na računar.
  (GoranH, 4. jul 2022 17:53)

  # Link komentara

 77. Za vas je Gavrilo Princip heroj. Super. Valjda je Apis očekivao da će AU Monarhija preći preko ubojstva prijestolonasljednika, kao nema veze. Važi. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 04. jul 2022 17:14

  Jel Hrvoje, jesti li vi beše izdali vašeg prvog i poslednjeg kralja, pa vas je prokleo da više nikad nećete imati kralja.
  Uostalom šta je AU monarhija i tražila u Bosni, Srbi su tada bili većinsko stanovništvo, dok se Srbija tukla sa Osmanlijama na jugu oni samo dođoše i uzeše Bosnu.
  (Nebojša, 4. jul 2022 17:53)

  # Link komentara

 78. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 04. jul 2022 15:29)

  Možeš ovde da pogledaš film (prevod je na srpskom, ćirlicom), ako želiš možeš i da ga preuzmeš na računar.
  (GoranH, 4. jul 2022 17:52)

  # Link komentara

 79. Pored istoriske vrednosti, produkciski, film je vrhunski. Svaka čast autorima.
  (Vica Slavko, 4. jul 2022 15:33)

  produkciJski, istoriJski
  (nexus, 4. jul 2022 17:51)

  # Link komentara

 80. Mislim moras biti totalni smrad i pljuvati po ovom filmu ili naravno sused zabavljaju me tipovi koji oce da ispadnu izuzetno pametni ps pljuju po njemu ljakse
  (Sremac, 4. jul 2022 17:49)

  # Link komentara

 81. Za vas je Gavrilo Princip heroj. Super. Valjda je Apis očekivao da će AU Monarhija preći preko ubojstva prijestolonasljednika, kao nema veze. Važi. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14)

  Slusaj Ljakse, ubijanje vlastitih vladara je kroz istoriju uvek bilo u svim drzavam. Vi da ste imali vladare isto bi bilo, ali posto niste postojali kao narod niti imali vladare, zato vam je istorija stane na list papira.
  (Banja Luka, 4. jul 2022 17:47)

  # Link komentara

 82. Hrvoje Ljakse, 04. jul 2022 17:14)
  Za razliku od nekih mi smo barem makar povremeno imali svoje vladare.
  (Halo Bing..., 4. jul 2022 17:47)

  # Link komentara

 83. Film je prikazan na rts-u na stogodišnjicu završetka prvog svetskog rata i od tada nigde nije mogao da se pogleda, a remek delo je.
  (Rade, 4. jul 2022 17:46)

  # Link komentara

 84. Za vas je Gavrilo Princip heroj. Super. Valjda je Apis očekivao da će AU Monarhija preći preko ubojstva prijestolonasljednika, kao nema veze. Važi. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14)

  Mi smo makar imali naše vladare, knezove i kraljeve koji su vladali modernom Srbijom dok vi niste bili ni konstituvni narod u AU monarhiji.
  (nemate pojma, 4. jul 2022 17:45)

  # Link komentara

 85. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14)

  Što bi rekao pokojni Mihiz - "Imali pa bacali".
  Pošto vi niste imali svoje da ubijate, zato ste morali da ubijate Srbe...
  (John, 4. jul 2022 17:44)

  # Link komentara

 86. A sad vam netflix nije sredstvo zapadne propagande ciji je cilj da unisti nase tradicionalne vrednosti? Ili ima i nesto do vaseg neznanja i paranoje?
  (Bruce, 4. jul 2022 17:43)

  # Link komentara

 87. Propaganda level pro. Uzalud vam trud svirači.
  (Lola, 04. jul 2022 17:08)

  Kad ljude od nauke i to ne Srbe naziveš propagandom, to samo znači da si toliko malumna i frustrirana, da ne kažem iskompleksirana da pršti.

  Ajde Lola idi sevaj negde drugde i zahvali se Bogu što govoriš Sprski.
  (Kupleraj, 4. jul 2022 17:38)

  # Link komentara

 88. (prosek 10.00001 jer mi je mama profesor pa moze i to 1, 4. jul 2022 17:22)

  Druze zet mi je prodekan na jednom privatnom faksu, pravo je u pitanju! Mogu ovde da se zakunem da ima diplomaca da nisu knjige procitali a dobili su diplomu! Dakle obe ruke do ramena dajem da znam par njih da su dobili diplomu bez procitane knjige! O CEMU TI ZDATVLJA TI?????????
  (Jovan, 4. jul 2022 17:36)

  # Link komentara

 89. @nesa80
  Odavno nisam procitao gluplji komentar, svaka cast!
  (novi stan, 4. jul 2022 17:31)

  # Link komentara

 90. Dragutin Dimitrijevic Apis je formirao Mladu Bosnu nahuskao mladog Principa i ostale da ubiju Ferdinanda znaci Srbija je izazvala prvi svetski rat i izgubila 1250000 svojih gradjana samoubilacki sumanuto
  (katica, 04. jul 2022 16:49)

  ———————

  А шта је Фернинад тражио у земљи коју не познаје, међу људима чији језик не разуме?
  (Васо Чубриловић, 4. jul 2022 17:29)

  # Link komentara

 91. [link]

  Molim te postedi nas!!! Sve je to i krenulo od drzavnih fakulteta, pravljenja lobija uticaja, korupcionaskih grupa itd. Najveca korupcija i nepotizam su upravo na drzavnim fakultetima.
  Kako to da profesori smeju da rade 3 posla po zakonu i istovremeno primaju punu platu od ustanove, koja se u slucaju drzavnih fakulteta puni iz budzeta da? Kako to da ima nekih koji deceniju i vise nisu prilagodili udzbenike? I jos desetine "kako", samo tebe izgleda brine to sto samim postojanjem privatnih fakulteta opada uticaj tih azdaja sa drzavnih gde se desavalo da profesorka poobara stotine studenata u krajnjem roku jer ju je ljubavnik napustio, ili da profesor poziva studentkinje na konsultacije u 4 oka u ponoc u kabinetu i to pred punom vezbaonicom, mozda i to da assistent sa odredjenog predmeta istovremeno zavrsi usavrsavanje iako je uredno radio kao asistent a o trosku fakulteta i to ono koje nema veze sa katedrom i koje iziskuje odsustvo sa posla? Itd itd. I hajde da krivimo privatne fakultete za to...
  Harvard, Oksford (iako po definiciji drzavni odnosno "public" on funkcionise striktno kao privatni!), Kembridz isti sablon (self sustained 85% i plus) tako da postedi nas...
  (prosek 10.00001 jer mi je mama profesor pa moze i to 1, 4. jul 2022 17:22)

  # Link komentara

 92. Škundricu gde dugo najavljivani film o 173 avijacijskom puku u Podgorici i desavanjima iz 1975 godine i serijom NLO incidenata koja su se dogadjala januara te godine gde je cela JNA bila na nogama. Jos 2019 si ga najavljivao i jos nista!
  (Mars napada, 4. jul 2022 17:19)

  # Link komentara

 93. Zapad zna tačno šta je istina ali ako se sukobljava sa višim ciljevima onda istina mora da se menja. Primer mi pada UČK gde su ih ameri označili kao terorističku organizaciju da bi kratko posle izmenili stav i prozvali ih borci za oslobodjenje. Nije problem Srbija već srpska naklonjenost Rusiji. Rusija je jedina sila koje zapad moze da uništi i zbog toga tolika netrpeljivost. Da je kojim slučajem Srbija galamila 91 na sva usta protiv Rusije granice bi bile al one Šešeljove a i Drač u sastavu juzne autonomne pokrajne
  (w palm beach, 4. jul 2022 17:19)

  # Link komentara

 94. (Lola, 4. jul 2022 17:08)

  ?!

  Ko, sta propagira?
  Odgledao... bar trejler?
  Rec je o dokumentarcu...
  (Bunjoel, 4. jul 2022 17:18)

  # Link komentara

 95. a prevod na hrvatski
  Bože...
  (Nisbe, 04. jul 2022 17:06)
  To je EU verzija srpskog. Opušteno.
  (kele®, 4. jul 2022 17:15)

  # Link komentara

 96. Za vas je Gavrilo Princip heroj. Super. Valjda je Apis očekivao da će AU Monarhija preći preko ubojstva prijestolonasljednika, kao nema veze. Važi. A mogli ste lijepo da nastavite vjekovnu srpsku tradiciju likvidacije vlastitih vladara pošto ste ih bukvalno sami pobili sve do jednog.
  (Hrvoje Ljakse, 4. jul 2022 17:14)

  # Link komentara

 97. Zapad zna i bez dokumentaraca,sve o srbima.Nepostoji danas nešto što se nezna šta je bilo? Samo postoji pitanje ko hoće da zna ? Upravo zato što znaju sve o srbima, srbi su pretrpeli bombarovanja i ratove. I danas se sve to ponavlja.Samo zato što znaju sve.A srbi naivni pa neznaju.
  ...
  (mile, 4. jul 2022 17:11)

  # Link komentara

 98. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 04. jul 2022 15:29)

  Bio je na RTSu... možeš da vratiš.
  (Kupleraj, 4. jul 2022 17:10)

  # Link komentara

 99. Odličan dokumentarac. Pogledao sam na RTSu pre neko veče.
  (Kupleraj, 4. jul 2022 17:10)

  # Link komentara

 100. Propaganda level pro. Uzalud vam trud svirači.
  (Lola, 4. jul 2022 17:08)

  # Link komentara

 101. a prevod na hrvatski
  Bože...
  (Nisbe, 4. jul 2022 17:06)

  # Link komentara

 102. Gledao sam pre neko veče na RTS1. Mislim baš na Vidovdan dobro jen urađen.
  (Jolo, 4. jul 2022 17:06)

  # Link komentara

 103. Prošle nedelje, W26 se pojavio na 9. mestu u Švedskoj, sada više u W27 nije u top 10!
  [link]
  (466453, 4. jul 2022 17:05)

  # Link komentara

 104. Ovo je dokaz sta je nauka, visoki profesionalizam i posvecenost. Naši privatni fakulteti i nepotizam ozbiljno ugrožavaju perspektive napretka države.
  (GOJA, 4. jul 2022 15:38)

  Pravni u Nisu je pre desetak godina imao po 550,600 studenata.Sad ih jedva upise 300.
  (PAOK, 4. jul 2022 16:57)

  # Link komentara

 105. "Ovo je važna vest za srpsku kinematografiju i srpsku istoriografiju"

  Kako, zato što je režiser Miloš Škundrić i pored saradnika je Dušan Bataković jedino ime pored mnoštva Francuza a sam film se vodi na Netflixu kao Francuski.

  Ko ovde koga zeza? :/
  (466453, 4. jul 2022 16:55)

  # Link komentara

 106. Dragutin Dimitrijevic Apis je formirao Mladu Bosnu nahuskao mladog Principa i ostale da ubiju Ferdinanda znaci Srbija je izazvala prvi svetski rat i izgubila 1250000 svojih gradjana samoubilacki sumanuto
  (katica, 4. jul 2022 16:49)

  # Link komentara

 107. Višekruna...film je prikazan na RTS-u još 2018. i repriziran par puta. Film može da se nađe online nezavisno od Netflixa.
  (Kenzavi, 4. jul 2022 16:44)

  # Link komentara

 108. Odlican gledao konacno treba vise ovakvih serija da drzava podrzi
  (Sremac ⁶, 4. jul 2022 16:41)

  # Link komentara

 109. Ovo je jako bitna i lepa vest. Pozdrav iz inostranstva.
  (sz, 4. jul 2022 16:41)

  # Link komentara

 110. Hvala za vest nisam znao za dokumentarac.
  (ikac klisa, 4. jul 2022 16:34)

  # Link komentara

 111. Odličan je! topla preporuka
  (Iv, 4. jul 2022 16:31)

  # Link komentara

 112. Film je izuzetan i Bogu hvala što ga je RTS emitovao u udarnom terminu za Vidovdan!
  Bukvalno ista matrica kako svet uleće u svetski rat se dešavala i pre II svetskog rata, a bogami ni ovo sad nije daleko od toga!
  (Neo@, 4. jul 2022 16:31)

  # Link komentara

 113. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 04. jul 2022 15:29)


  Ja sam ga gledao na RTS-u pre neko vece. Film je odlican, svaka cast.
  (rani, 4. jul 2022 16:30)

  # Link komentara

 114. Ovo je dokaz sta je nauka, visoki profesionalizam i posvecenost. Naši privatni fakulteti i nepotizam ozbiljno ugrožavaju perspektive napretka države.
  (GOJA, 4. jul 2022 15:38)

  Nažalost nepotizma ima i na državnim fakultetima.
  (EDgar, 4. jul 2022 16:30)

  # Link komentara

 115. Film je na nivou najboljih BBC produkcija i nije čudo što je u vrhu gledanosti. Autoru bi trebalo omogućiti da na sličan način obradi i druge teme.
  RTS je nedavno prikazao taj film ali u kasne sate, trebalo bi ga ponovo prikazati ali u neko bolje vreme.
  (Miki, 4. jul 2022 16:28)

  # Link komentara

 116. Uspeli smo na Netfliksu, ma bravo, bravo! Ushicen sam, egzaltiran!
  (Goran, 4. jul 2022 16:24)

  # Link komentara

 117. Bio proslog utorka na RTSu, vrhunski film ali I zabrinjavajuci, ko je gledao zna o cemu pricam.....
  (Ivica, 4. jul 2022 16:24)

  # Link komentara

 118. "Dara iz Jasenovca" mora pod hitno da se plasira na Netflix. Da li zna nase ministarstvo kulture kako da lobira kod Netflixa, Amazona Prime, Hulu-a, i slicnih servisa? Film je odlican i publika sirom sveta zasluzuje da pogleda dobar film.

  Krajnje je vreme da neko obrati paznju na srpski nacionalni interes. Ja vec odavno za svaki sajt ili proizvod koji tvrdi da je na srpskom jeziku, a zapravo je na nekom od jezika bivsih republika, obavezno im posaljem postu da im skrenem paznju da verovatno nesvesno ucestvuju u kulturnom genocidu nad srpskim jezikom.
  (Englez, 4. jul 2022 16:23)

  # Link komentara

 119. dobar udeo u tome ima rat u rusiji gde ljudi polako zele da saznaju pravu istinu o pravoslavnoj veri,taj rat im polako otvara oci a ne stalno rusi i srbi da budu zlikovci,skocio nam rejting od tog rata verovali ili ne jer je putin jedini koji pokazuje americi zube a mi smo uz ruse
  (nesa80, 4. jul 2022 16:21)

  # Link komentara

 120. "Pored istoriske vrednosti, produkciski, film je vrhunski. Svaka čast autorima.
  (Vica Slavko, 04. jul 2022 15:33)"

  ------

  Slavko, dao sam vam plus, ali molim vas ubacite ponegde i slovo "j".
  (Dok, 4. jul 2022 16:13)

  # Link komentara

 121. 2018.napravljen a jos nismo imali pravo da ga vidimo na javnom servisu.
  (Aleksandar, 4. jul 2022 16:08)

  # Link komentara

 122. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 04. jul 2022 15:29)

  Mislim da je film već emitovan na RtS-u prošle godine.
  (moravac, 4. jul 2022 16:04)

  # Link komentara

 123. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 4. jul 2022 15:29)

  Najverovatnje. Emitovan je na RTS-u još pre 4 godine.
  (John, 4. jul 2022 16:03)

  # Link komentara

 124. Zasto ga nema u americi na Netflix?
  (nyc_resident, 4. jul 2022 16:02)

  # Link komentara

 125. Odličan!
  (Dr. Realan, 4. jul 2022 15:57)

  # Link komentara

 126. Gledaju ga nasi gastarbajteri
  (Jelena, 4. jul 2022 15:57)

  # Link komentara

 127. Za one koji su neobavešteni, film je prikazan na RTS-u, ako se ne varam datuma, baš 28.06. u 21.55. A trebalo bi da urade i neki reprizni termin.
  (Nole, 4. jul 2022 15:55)

  # Link komentara

 128. nije dostupan kod nas!
  (stefan rudar, 4. jul 2022 15:52)

  # Link komentara

 129. Gledao ga, odlican
  (Danijell, 4. jul 2022 15:51)

  # Link komentara

 130. Ko još veruje srpskim filmovima...
  (Danko, 4. jul 2022 15:51)

  # Link komentara

 131. Лепа вест.Очекујем и "Дару из Јасе-
  новца" на Нетфликсу.Запад не зна да
  и међу њима није све ружичасто.
  (a, 4. jul 2022 15:49)

  # Link komentara

 132. Bravo.
  (slobodno, 4. jul 2022 15:46)

  # Link komentara

 133. Ovo je dokaz sta je nauka, visoki profesionalizam i posvecenost. Naši privatni fakulteti i nepotizam ozbiljno ugrožavaju perspektive napretka države.
  (GOJA, 4. jul 2022 15:38)

  # Link komentara

 134. Lepo
  (Štef, 4. jul 2022 15:33)

  # Link komentara

 135. Pored istoriske vrednosti, produkciski, film je vrhunski. Svaka čast autorima.
  (Vica Slavko, 4. jul 2022 15:33)

  # Link komentara

 136. Koji je razlog zašto je film nedostupan kod nas? RTS ima prava emitovanja ili šta?
  (Višekruna, 4. jul 2022 15:29)

  # Link komentara