Petak, 17.09.2021.

20:42

Roling stoun presudio: Ovo je najbolja pesma svih vremena VIDEO

Izvor: B92

Roling stoun presudio: Ovo je najbolja pesma svih vremena VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Jole

pre 2 godine

Najbolja pesma svih vremena i kontinenata je Cielito lindo. To je jedina pesma na svetu koja dobro zvuči i kad je Japanci karaokiraju. Ide uz svaki instrument ili bez, koju i pijan i trezan peva sa istim uživanjem, a nije ga grozno ni slušati. Pesma koju završiš u dobrom raspoloženju i ako nisi tako počeo. Pesma koja (provereno) i tašti razvedri lice i časna reč, izgleda lepše. Pesma koju može jedan čovek da peva za hiljade ljudi, ili hiljade da pevaju jednom čoveku, a nije loše ni otpevati samome sebi, ponekad, kao terapiju.

Štagod

pre 2 godine

Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water
(Kakogod, 21. septembar 2021 00:55)
Kako, Kakogod? Pa ne može da bude ni ispred "The Sound of Silence". U bilo čijem izvođenju, možda najbolje od Pentatonixa, a ni Sima & Gargamel nisu puno lošije otpevali.

A i od toga je bolji "Boxer"...

ha ha

pre 2 godine

Lynyrd Skynyrd Free Bird, naravno live verzija sa klavirskim uvodom. Za neupucene, na svakom koncertu u jednom trenutku je lider grupe Ronnie Van Zant pitao publiku koju pesmu zelite da cujete i tada bi bend odsvirao ono sto publika izabere. Kasnije je poklic publike Free Bird na bilo kom koncertu bilo koje grupe znacio da publika trazi od benda da odsvira neku pesmu na zahtev publike.

CATAPA

pre 2 godine

Svih vremena... baš me zanima da li je na listi bila "Oda radosti" Betovena ili "La Cumprasita", najpoznatija pesma argentinskog tanga...
(NM, 19. septembar 2021 08:18)
Pih, La Cumparsita! Može samo u povorku iza Por una cabeza, koja i sama gubi prvo mesto bar za dužinu glave, kako naslov i kaže! A i tvog Betovena bar za deset mesta šiša Mocart sa Non piu andrai iz Figarove ženidbe. A sve zajedno je 60-70 mesta iza Lili Marlen koju su pevali svi osim Tome Zdravkovića. (A i on je pevao verziju u aranžmanu Bate Kamenog.)
Ali ni Lili (bar zbog plasmana) ne mora puno da žali; što reče Edit Piaf, Non, Je Ne Regrette Rien! Ni ona ne žali što je iza nekih napolitanskih kancona, sve je to evergreen, ali opet kako reče mudri Mujo (onaj Hasin, ne onaj što kuje konje po Mesecu) postoji zeleno, zelen'je i Metallica zeleno.

Šalim se, naravno. Ako je iko, ti si razumeo (ili razumela). Ova R.S. lista je lista "najboljih američkih pesama na svetu". Šta god to već značilo. Respekt za Respect i Aretu, ali cela ta njihova lista može (po meni) da počne od tog solidnog 501. mesta.
Za kraj: itekako je moguće rangirati muziku, i različitih žanrova. Kvalitet pesme (i izvođenja) se meri količinom trnaca. Trnci (a.k.a. "žmarci") je ono što podiđe po rukama (ušima, mozgu, duši) svako stvorenje koje ih ima.

Ko ne oseti trnce kad posluša ovo, ili nije živ, ili nije čovek:

www.youtube.com/watch?v=qxYpQ-jMe44
ili:
www.youtube.com/watch?v=ZT-rdjv8wgQ

@ Kiki

pre 2 godine

Znaci najbolja pesma je PLAGIJAT!!! ali to me nista ne čudi,odavno živimo u takvim vremenima.pogledajte samo našu ubogu estradu.sve prepevana grcka i Turska muzika.cak imate ritam sa bliskog istoka iz tamo nekih arapskih zemalja.tako je svugde u svetu...obrade,kopiranje..cak se daje i neka tolerancija u ritmu ukradene pesme,kada je obradis.a mozes i komplet da je odradi,kao u ovom slučaju RESPECT.i da bude kao najbolja.sramota koje odluke se donose i sta se radi.toliko ima boljih i originalnih pesama a izabrali PLAGIJAT???
(Kiki, 19. septembar 2021 09:26)

Na stranu lista i subektivni izbori, ali ti druze ne znas sta znaci rec plagijat. Kada neko obradi neciju pesmu u nekom drugom aranzmanu i uredno potpise autore to nije plagijat. Mesas babe i zabe i stavljas u isti kos neke koji "kraduckaju" i potpisu sebe i jednu Aretu Frenklin. Cesto necije izvodjenje, pogotovo u Jazz i Blues muzici postane poznatije od originala, ali se vrlo dobro zna ko je autor.

uji

pre 2 godine

Za mene je najbolja Fisherman's Blues od Waterboys i neka svira kada me budu sahranjivali.
(Sasa31lpb, 18. septembar 2021 21:16)

Reko da čujem šta je to, i ne mogu da prestanem da je slušam, predivna! hvala..

Ђорђе

pre 2 godine

Наравно кад је мали мрав Томислава Чоловића без конкуренције, ванвременске и ванземаљске

DaLanik

pre 2 godine

Nemoguće je proglasiti "najbolju" pesmu. Ima ih previše. I previše dobrih. Možda 1000 najboljih pesama. Respect je dobra pesma, sonički odlična ali ipak prilično jednostavna. šta je sa stvarnim umetnicima kao što su Yes, Rush ili Dream Theatre? Svaka njihova pesma je bolja i intelektualno kompleksnija od svega zajedno što je Areta ikada snimila.

Master Yoda

pre 2 godine

Napunili su listu crnim izvodjacima posle BLM, prvih deset je sramotno, tako da je lista potpuno nerelevantna.
Svako ima svoje favorite, ali postoje izvodjaci koji su opste mesto, Queen, Bowie, Beatles, Stonsi, Majkl Dzekson, The Stranglers, Madonna, Areta F, Miles Davis,……
Tako da je ova lista sve samo ne najbolja.

Milošmali

pre 2 godine

@moj izbor
Izbor ti je sjajan naravno subjektivan ali bi te uhapsili u USA zbog političke nekorektnosti po nekoliko stavova ?

Dragan

pre 2 godine

@Roker s' Cacalicu

Svaka čast za Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing! I meni je to jedna od dve najbolje pesme (broj jedan mi je The Beatles – You Never Give Me Your Money). Naveo si i Happiness Is a Warm Gun, i ta je stvarno vrhunska.

Ddd

pre 2 godine

Nemoguće je proglasiti najbolju pesmu svih vremena.posto ima više žanrova muzike,ukusi su različiti ne slusamo svi istu muziku.tako da je ovo zanimacija dokonih ljudi koji ne znaju šta će sa sobom i svojim slobodnim vremenom pa smišljaju ovakve gluposti.

Kiki

pre 2 godine

Znaci najbolja pesma je PLAGIJAT!!! ali to me nista ne čudi,odavno živimo u takvim vremenima.pogledajte samo našu ubogu estradu.sve prepevana grcka i Turska muzika.cak imate ritam sa bliskog istoka iz tamo nekih arapskih zemalja.tako je svugde u svetu...obrade,kopiranje..cak se daje i neka tolerancija u ritmu ukradene pesme,kada je obradis.a mozes i komplet da je odradi,kao u ovom slučaju RESPECT.i da bude kao najbolja.sramota koje odluke se donose i sta se radi.toliko ima boljih i originalnih pesama a izabrali PLAGIJAT???

Goran

pre 2 godine

Pa, Otisova verzija je bolja. Svaka čast Areti ali je Otis kratko i jasno "odvalio". Da li je najbolja stvar svih vremena, a ja se nadam da će vremena da se nastave i posle nas, to prepustimo generacijama koje dolaze da odluče a da li su oboje odlični-jesu. Isto kao i gomila stvari koje predložiše komentatori na portalu. Ostaje samo da uživamo u stvarima koje sami ne možemo da zamislimo a mladosti da prepustimo odluku.

KizaaBg

pre 2 godine

Eto u šta se pretvara svet.
Ovo nije više politička korektnost već jasan signal da belo više nije poželjno u neolibelaralnim zemljama.
Samo što nisu računali da će doći do otpora.... Nastaviće se.

NM

pre 2 godine

Svih vremena... baš me zanima da li je na listi bila "Oda radosti" Betovena ili "La Cumprasita", najpoznatija pesma argentinskog tanga... ako se titule tako jeftino daju, baš tokliko i vrede...

Metropola

pre 2 godine

Od tolikog opusa, i toliko pesama, izabere se cover pesma. To je odlicna numera tu nema spora, ali bar je moglo da se bira samo i iskljucivo originalno delo.

vukica

pre 2 godine

Ako prva treba biti nešto od crnačke pevacice, onda Vitni Hjuston, inače, mogu se praviti liste najboljih pesama. ali nikako jedne kao prve, muzicki afiniteti su subjektivni

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Časopis "Rolingstone" je nekada bio avangardno kul list koji je godinama tvrdio da je "Hotel California- Eagles" najbolja stvar ikad snimljena !

Odkud sad' Areta ? Mislim, kapa dole za glas i stvari koje je snimila,ali najbolje ikada ? I don't think so.
Upravo sam danas slučajno nabasao na "Big log" Roberta Planta.Ludilo.
Kasnije sam čuo " Flip a coin" od " Kelly family". Bratu samoubici niko nikad nije posvetio lepše stihove. I kao što glasi zadnji stih tako i ja mogu da kažem listu "Rolingstones" : You can go a diferent way !

Duuud Lebovski

pre 2 godine

@ Moj izbor - 20

Počistio si Rolling Stone i njihovih top 20. Plus,dugo,dugo nisam čuo da neko navede “Lady Writer” kao najbolju pesmu Dire Straits,pored svih onih komercijalnih koje svi znaju. Svaka čast.

Što se tiče liste,samim tim što je “Strawberry Fields forever” navedena kao najbolja pesma Bitlsa,meni smisla nema.

Ксенија

pre 2 godine

Кад у листу уврсте Caruso и Je Suis Malade, онда ћу је можда и схватити озбиљни. Овако...

Ili

pre 2 godine

Led Zeppelin - The Rain Song
David Bowie - Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing (Reprise)
Deep Purple - Child In Time
Pink Floyd - Wish You Were Here
Hendrix - Little Wing
Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You
(Roker s' Cacalicu, 18. septembar 2021 18:09)

Fantasticni su ti izvodjaci, ali odabir pjesama cudan. Dosada ziva.

Gorki

pre 2 godine

Najbolja pesma "svih vremena"!?!?!? Sama ideja trazenja najbolje pesme svih vremena je idiotska, a kamoli proglasavanje neke pesme tom titulom. Budalastina.

Nebojša

pre 2 godine

Kada bi samo gledali pesme od recimo zadnje dve-tri godine i ovu čak ni tada ova ne bi bila najbolja a kamoli svih vremena inače ovakve liste su glupost ko je uopšte merodavan da odluči šta je najbolje najbolja pesma najbolji film/serija najlepša žena... Nikad se ne slažem sa takvim izborima a verujem da sam u većini.

Dejan

pre 2 godine

Mile Ignjatović - Na putu za ludilo
Nije muzika samo u Americi, dragi muzički radnici što tvorite ove jednodimenzionalne liste. Čuj Areta Frenklin. Gde je njoj headbanging i dim, ma gde su joj spotovi uopšte?

čavke

pre 2 godine

Američki crnci apsolutno jesu postavili sve temelje moderne muzike. Izmislili su bluz, dzes, rok en rol, disko, fank, rege, hip hop, RnB i to samo po sebi govori o njihovoj veličini i uticaju. Oni su najveći muzički inovatori van klasične muzike i belci jesu “ukrali” sve njihove stilove ali to ne znaci da nisu napravili mnoooogo pesama koje su neke od najboljih svih vremena. Kada bi ste uradili anketu i pitali ljude širom sveta, siguran sam da Respect ne bi bio ni u top 50. Listom bi verovatno izdominirali Bitlsi pre svega, pa Stonsi, Cepelin, Queen, Pink Flojd itd itd. Ja lično ne “navijam” ni za jednog konja u ovoj trci niti bih verovatno izabrao neku od pesama koja bi na kraju najviše glasova dobila (ukusi su različiti) ali mislim da sam dovoljno objektivan da mogu da kažem da ono za šta bi vecina planete izglasala za najbolju pesmu bi jednostavno moralo da se prizna kao najbolja pesma. Prosto jer je dotakla najviše ljudi. Muzički ukus ne poznaje političku korektnost niti se bavi istorijskim vrednovanjem muzike na osnovu rasa, inovacije i ne znam kojih sve parametara. Dakle ako je teoretski cela planeta glasala za neku Kebinu pesmu, onda je ta Kebina pesma najbolja svih vremena i tačka (i verovatno znak nadolazeće apokalipse). Svaki respect za Respect pesmu i Aretu Frenklin ali se ne može reci da bi ona ispunila taj kriterijum.

Gavra

pre 2 godine

Od prvih 10 pesama 6 je od afroamerickih izvodjaca:10.Outkast, 'Hey Ya!'
2003;8.Missy Elliott, 'Get Ur Freak On' 2001; 6.Marvin Gaye, 'What’s Going On'
1971;3. Sam Cooke, 'A Change Is Gonna Come' 1964 ;2.Public Enemy, 'Fight the Power'1989; 1.Aretha Franklin, 'Respect'1967.Od ovih 6 izvodjaca 2 su vec bila medju prvih 10 na listi iz 2004.godine.Nijedna pesma od preostala 4 izvodjaca sa liste nije nastala posle 2004.Postavlja se pitanje zasto onda i te ostale 4 pesme nisu bile u prvih 10 na listi iz 2004.Sta se to desilo od 2004. do 2021. pa da te pesme zasluze da se nadju u prvih 10?Pa desio se BLM.Ako Outkast, 'Hey Ya!',Missy Elliott, 'Get Ur Freak On' pa cak i Public Enemy, 'Fight the Power' zasluzuju da se nadju na listi a kamoli u prvih 10 onda se barem nadam da je papir na kojem se stampa dovoljno mekan da se Rolling stone ponese sa sobom tamo gde car ide sam.

Петар

pre 2 godine

Ова песма је својевремено била најбоља недељама, можда и месецима, код покојног Минимакса, који је код нас открио, додуше после Глигорића, велику Арету Френклин...

Otheym

pre 2 godine

Svaka lista ovog tipa je potpuno neupotrebljiva. Muzika je prosto previše raznolika i mnogo se menjala tokom vremena. Prihvatam da neko pravi liste tipa 100 najboljih pesama iz neke decenije ili 100 najboljih pesama nekog žanra, ali gurnuti sve u jednu korpu je besmisleno. Takođe, pitanje je šta se ovde rangira? Kvalitet i lepota pesme - potpuno subjektivno. Da li uticajnost pesme ulazi u obzir? Ja recimo ne volim previše Nirvanu, ali Smells like a teen spirit je okrenula čitavu industriju naglavačke.
Što se pobedničke pesme tiče, nešto se ne sećam da je u poslednjih 15ak godina skočila u popularnosti. Biće da je neko malo pogurao Aretu do prvog mesta.

Ante

pre 2 godine

Cijela pjesma o tome, da žena želi malo poštovanja, kad muž dođe kuči.
Daleko od toga da je pjesma ili izvedba loša, ali, pobogu...
Jedna "American Pie" je onda što, u usporedbi s ovim?

Rusofil_IQ0

pre 2 godine

Ok pesma ali...
a i vi komentatori katastrofa samo muske izvodjace spominjete, vecina pesama je ok ali dosadno!

i vi ko ovi niste nista bolji

Радио Рода

pre 2 godine

На радио станици Рода је чини ми се 1995. године било гласање путем телефона за најбољу песму свих времена на основу предлога слушалаца. Зашто нигде нема на интернету табела тог гласања?

Moj izbor - 20

pre 2 godine

Pink Floyd - High Hopes
Zombies - Time Of The Season
Todd Rundgren - I Saw The Light
Snowy White - Bird Of Paradise
Robert Plant - 29 Palms
Boston - Amanda
Joy Division - Transmission
Bruce Springsteen - My Hometown
Blue Öyster Cult - Burnin' For You
Dire Straits - Lady Writer
The Cult - Edie (Ciao Baby)
Wishbone Ash - King Will Come
R.E.M. - Fall On Me
Neil Young - Harvest Moon
The Alan Parsons Project - Eye in the Sky
King Crimson - Matte Kudasai
Heart - Barracuda
Al Stewart - Year Of The Cat
Mark Knopfler - What It Is
Queensrÿche - Silent Lucidity

M

pre 2 godine

Ne znam da li su kreatori ovih listi isti, ali mi je interesantno kako sam čitao da je negde proglašena najboljom pesmom svih vremena Bohemian Rapsody baš kada je taj film bio aktuelan, tako sada ova lista kada je Respect aktuelan... Bzvz

Alan Ford sa Kosova

pre 2 godine

1 pink floyd - shine on you crazy diamond
2 the doors - riders on the storm
3 lennon - imagine
4 tina turner - we dont need another hero
5 queen - bohemian rapsody
...

superfly

pre 2 godine

Pa pre cu slusati sve sto je Afro-Amerika dala na muzickom planu nego smarace iz Queena, ja Boemsku rapsodiju jos nisam cuo celu, menjam kanal, stanicu kad je vidim ili cujem.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Cane
Stairway To Heaven i Bohemian Rhapsody su najprecenjenije pesme svih vremena.

Naravno, RS lista je ocajna i treba je pljuvati (Skoro nijedna pesma iz top10 ne moze da upadne ni u top200) ali isto tako treba prestati sa hvaljenjem one 2 pesme.

Roker s' Cacalicu

pre 2 godine

Od silnog nabrajanja zaboravi 'Bilmeze'...

Evo mojih favorita:

Happiness Is A Warm Gun
Blackbird
Michelle
Here Comes The Sun
Because
Julia
Yer Blues
Strawberry Fields Forever

Svaka od tih je bolja i znacajnija u smislu uticaja na dalji razvoj pop i rok muzike od 'Respect'.

Marko

pre 2 godine

Ljudi sta se lozite samo reklama za novi film o Areti, menjaju oni te liste po potrebi ne lozite se mnogo, gubi se enregija bezveze , pozdrav.

Roker s' Cacalicu

pre 2 godine

Da li je moguce da vam je tesko da objavite barem prvih 10 sa ove liste...

Imam to izdanje Rolling Stone-a iz 2004. gde je 'Like a Rolling Stone' od Dylan-a bio 'najbolji' song kao sto su Sgt. Pepper i Revolver od 'Bilmeza' (kako ih je moj Deda zvao) vecito najbolji albumi na tim listama.

Iako je muzika subjektivna stvar i svako ce da ima svog favorita, ipak bih podelio moje licne 'kandidate' za najbolju pesmu svih vremena:

Led Zeppelin - The Rain Song
David Bowie - Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing (Reprise)
Deep Purple - Child In Time
Pink Floyd - Wish You Were Here
Hendrix - Little Wing
Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You
The Smiths - Suffer Little Children
David Bowie - Rock 'n' Roll Suicide
The Cult - Sacred Life
Son House - Death Letter

Legolas

pre 2 godine

Dokoličarsko naklapanje.
Nije to zbir cifara,pa da se tačno izračuna putem neke operacije rezultat.I da da onaj najprecizniji,najbolji,najtačniji.

Pesma nije zbir nečega,pa da ona sa najvećim parametrom pobedi,bude najveća i najbolja.
Postoje slušanije,one manje slušane,pooularnije i one koje to toliko nisu,one "kratkog daha"i one bezvremenske.
Ali ona je najpre i ore svega posledica emocije stvaraoca,i kao takva emotivna bomba dira u dušu ibsrce svakog slušaoca.Manje ili više.
Za nekoga je samim tim bolja,za nekog ne.
Stvar različitog ukusa,samim tim ne postoji najbolja,jer svako doživljava na svoj način istu pesmu.
Što bi se reklo o ukusima ne treba raspravljati.

Cane

pre 2 godine

Nisam voleo ni prethodnu listu nešto posebno ali je bila realnija od ove. Pukli su od političke korektnosti… Aretha Franklin i Public Enemy su na prva dva mesta i ladno ispred Stairway to Heaven i Bohemian Rhapsody, Imagine i gomilu drugih boljih i bitnijih pesama. I ne razumem kako su te pesme postale “losije” u medjuvremenu i pale na listi iza ove dve. Politička i rasna korektnost je počela da odredjuje i menja “kvalitet” stvari.

Cane

pre 2 godine

Nisam voleo ni prethodnu listu nešto posebno ali je bila realnija od ove. Pukli su od političke korektnosti… Aretha Franklin i Public Enemy su na prva dva mesta i ladno ispred Stairway to Heaven i Bohemian Rhapsody, Imagine i gomilu drugih boljih i bitnijih pesama. I ne razumem kako su te pesme postale “losije” u medjuvremenu i pale na listi iza ove dve. Politička i rasna korektnost je počela da odredjuje i menja “kvalitet” stvari.

Marko

pre 2 godine

Ljudi sta se lozite samo reklama za novi film o Areti, menjaju oni te liste po potrebi ne lozite se mnogo, gubi se enregija bezveze , pozdrav.

Gorki

pre 2 godine

Najbolja pesma "svih vremena"!?!?!? Sama ideja trazenja najbolje pesme svih vremena je idiotska, a kamoli proglasavanje neke pesme tom titulom. Budalastina.

Legolas

pre 2 godine

Dokoličarsko naklapanje.
Nije to zbir cifara,pa da se tačno izračuna putem neke operacije rezultat.I da da onaj najprecizniji,najbolji,najtačniji.

Pesma nije zbir nečega,pa da ona sa najvećim parametrom pobedi,bude najveća i najbolja.
Postoje slušanije,one manje slušane,pooularnije i one koje to toliko nisu,one "kratkog daha"i one bezvremenske.
Ali ona je najpre i ore svega posledica emocije stvaraoca,i kao takva emotivna bomba dira u dušu ibsrce svakog slušaoca.Manje ili više.
Za nekoga je samim tim bolja,za nekog ne.
Stvar različitog ukusa,samim tim ne postoji najbolja,jer svako doživljava na svoj način istu pesmu.
Što bi se reklo o ukusima ne treba raspravljati.

M

pre 2 godine

Ne znam da li su kreatori ovih listi isti, ali mi je interesantno kako sam čitao da je negde proglašena najboljom pesmom svih vremena Bohemian Rapsody baš kada je taj film bio aktuelan, tako sada ova lista kada je Respect aktuelan... Bzvz

čavke

pre 2 godine

Američki crnci apsolutno jesu postavili sve temelje moderne muzike. Izmislili su bluz, dzes, rok en rol, disko, fank, rege, hip hop, RnB i to samo po sebi govori o njihovoj veličini i uticaju. Oni su najveći muzički inovatori van klasične muzike i belci jesu “ukrali” sve njihove stilove ali to ne znaci da nisu napravili mnoooogo pesama koje su neke od najboljih svih vremena. Kada bi ste uradili anketu i pitali ljude širom sveta, siguran sam da Respect ne bi bio ni u top 50. Listom bi verovatno izdominirali Bitlsi pre svega, pa Stonsi, Cepelin, Queen, Pink Flojd itd itd. Ja lično ne “navijam” ni za jednog konja u ovoj trci niti bih verovatno izabrao neku od pesama koja bi na kraju najviše glasova dobila (ukusi su različiti) ali mislim da sam dovoljno objektivan da mogu da kažem da ono za šta bi vecina planete izglasala za najbolju pesmu bi jednostavno moralo da se prizna kao najbolja pesma. Prosto jer je dotakla najviše ljudi. Muzički ukus ne poznaje političku korektnost niti se bavi istorijskim vrednovanjem muzike na osnovu rasa, inovacije i ne znam kojih sve parametara. Dakle ako je teoretski cela planeta glasala za neku Kebinu pesmu, onda je ta Kebina pesma najbolja svih vremena i tačka (i verovatno znak nadolazeće apokalipse). Svaki respect za Respect pesmu i Aretu Frenklin ali se ne može reci da bi ona ispunila taj kriterijum.

Gavra

pre 2 godine

Od prvih 10 pesama 6 je od afroamerickih izvodjaca:10.Outkast, 'Hey Ya!'
2003;8.Missy Elliott, 'Get Ur Freak On' 2001; 6.Marvin Gaye, 'What’s Going On'
1971;3. Sam Cooke, 'A Change Is Gonna Come' 1964 ;2.Public Enemy, 'Fight the Power'1989; 1.Aretha Franklin, 'Respect'1967.Od ovih 6 izvodjaca 2 su vec bila medju prvih 10 na listi iz 2004.godine.Nijedna pesma od preostala 4 izvodjaca sa liste nije nastala posle 2004.Postavlja se pitanje zasto onda i te ostale 4 pesme nisu bile u prvih 10 na listi iz 2004.Sta se to desilo od 2004. do 2021. pa da te pesme zasluze da se nadju u prvih 10?Pa desio se BLM.Ako Outkast, 'Hey Ya!',Missy Elliott, 'Get Ur Freak On' pa cak i Public Enemy, 'Fight the Power' zasluzuju da se nadju na listi a kamoli u prvih 10 onda se barem nadam da je papir na kojem se stampa dovoljno mekan da se Rolling stone ponese sa sobom tamo gde car ide sam.

Alan Ford sa Kosova

pre 2 godine

1 pink floyd - shine on you crazy diamond
2 the doors - riders on the storm
3 lennon - imagine
4 tina turner - we dont need another hero
5 queen - bohemian rapsody
...

Nebojša

pre 2 godine

Kada bi samo gledali pesme od recimo zadnje dve-tri godine i ovu čak ni tada ova ne bi bila najbolja a kamoli svih vremena inače ovakve liste su glupost ko je uopšte merodavan da odluči šta je najbolje najbolja pesma najbolji film/serija najlepša žena... Nikad se ne slažem sa takvim izborima a verujem da sam u većini.

Ante

pre 2 godine

Cijela pjesma o tome, da žena želi malo poštovanja, kad muž dođe kuči.
Daleko od toga da je pjesma ili izvedba loša, ali, pobogu...
Jedna "American Pie" je onda što, u usporedbi s ovim?

Otheym

pre 2 godine

Svaka lista ovog tipa je potpuno neupotrebljiva. Muzika je prosto previše raznolika i mnogo se menjala tokom vremena. Prihvatam da neko pravi liste tipa 100 najboljih pesama iz neke decenije ili 100 najboljih pesama nekog žanra, ali gurnuti sve u jednu korpu je besmisleno. Takođe, pitanje je šta se ovde rangira? Kvalitet i lepota pesme - potpuno subjektivno. Da li uticajnost pesme ulazi u obzir? Ja recimo ne volim previše Nirvanu, ali Smells like a teen spirit je okrenula čitavu industriju naglavačke.
Što se pobedničke pesme tiče, nešto se ne sećam da je u poslednjih 15ak godina skočila u popularnosti. Biće da je neko malo pogurao Aretu do prvog mesta.

Roker s' Cacalicu

pre 2 godine

Od silnog nabrajanja zaboravi 'Bilmeze'...

Evo mojih favorita:

Happiness Is A Warm Gun
Blackbird
Michelle
Here Comes The Sun
Because
Julia
Yer Blues
Strawberry Fields Forever

Svaka od tih je bolja i znacajnija u smislu uticaja na dalji razvoj pop i rok muzike od 'Respect'.

Roker s' Cacalicu

pre 2 godine

Da li je moguce da vam je tesko da objavite barem prvih 10 sa ove liste...

Imam to izdanje Rolling Stone-a iz 2004. gde je 'Like a Rolling Stone' od Dylan-a bio 'najbolji' song kao sto su Sgt. Pepper i Revolver od 'Bilmeza' (kako ih je moj Deda zvao) vecito najbolji albumi na tim listama.

Iako je muzika subjektivna stvar i svako ce da ima svog favorita, ipak bih podelio moje licne 'kandidate' za najbolju pesmu svih vremena:

Led Zeppelin - The Rain Song
David Bowie - Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing (Reprise)
Deep Purple - Child In Time
Pink Floyd - Wish You Were Here
Hendrix - Little Wing
Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You
The Smiths - Suffer Little Children
David Bowie - Rock 'n' Roll Suicide
The Cult - Sacred Life
Son House - Death Letter

Ili

pre 2 godine

Led Zeppelin - The Rain Song
David Bowie - Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing (Reprise)
Deep Purple - Child In Time
Pink Floyd - Wish You Were Here
Hendrix - Little Wing
Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You
(Roker s' Cacalicu, 18. septembar 2021 18:09)

Fantasticni su ti izvodjaci, ali odabir pjesama cudan. Dosada ziva.

Радио Рода

pre 2 godine

На радио станици Рода је чини ми се 1995. године било гласање путем телефона за најбољу песму свих времена на основу предлога слушалаца. Зашто нигде нема на интернету табела тог гласања?

superfly

pre 2 godine

Pa pre cu slusati sve sto je Afro-Amerika dala na muzickom planu nego smarace iz Queena, ja Boemsku rapsodiju jos nisam cuo celu, menjam kanal, stanicu kad je vidim ili cujem.

Dejan

pre 2 godine

Mile Ignjatović - Na putu za ludilo
Nije muzika samo u Americi, dragi muzički radnici što tvorite ove jednodimenzionalne liste. Čuj Areta Frenklin. Gde je njoj headbanging i dim, ma gde su joj spotovi uopšte?

Moj izbor - 20

pre 2 godine

Pink Floyd - High Hopes
Zombies - Time Of The Season
Todd Rundgren - I Saw The Light
Snowy White - Bird Of Paradise
Robert Plant - 29 Palms
Boston - Amanda
Joy Division - Transmission
Bruce Springsteen - My Hometown
Blue Öyster Cult - Burnin' For You
Dire Straits - Lady Writer
The Cult - Edie (Ciao Baby)
Wishbone Ash - King Will Come
R.E.M. - Fall On Me
Neil Young - Harvest Moon
The Alan Parsons Project - Eye in the Sky
King Crimson - Matte Kudasai
Heart - Barracuda
Al Stewart - Year Of The Cat
Mark Knopfler - What It Is
Queensrÿche - Silent Lucidity

Петар

pre 2 godine

Ова песма је својевремено била најбоља недељама, можда и месецима, код покојног Минимакса, који је код нас открио, додуше после Глигорића, велику Арету Френклин...

Kozuki Oden

pre 2 godine

Cane
Stairway To Heaven i Bohemian Rhapsody su najprecenjenije pesme svih vremena.

Naravno, RS lista je ocajna i treba je pljuvati (Skoro nijedna pesma iz top10 ne moze da upadne ni u top200) ali isto tako treba prestati sa hvaljenjem one 2 pesme.

Ђорђе

pre 2 godine

Наравно кад је мали мрав Томислава Чоловића без конкуренције, ванвременске и ванземаљске

Rusofil_IQ0

pre 2 godine

Ok pesma ali...
a i vi komentatori katastrofa samo muske izvodjace spominjete, vecina pesama je ok ali dosadno!

i vi ko ovi niste nista bolji

Master Yoda

pre 2 godine

Napunili su listu crnim izvodjacima posle BLM, prvih deset je sramotno, tako da je lista potpuno nerelevantna.
Svako ima svoje favorite, ali postoje izvodjaci koji su opste mesto, Queen, Bowie, Beatles, Stonsi, Majkl Dzekson, The Stranglers, Madonna, Areta F, Miles Davis,……
Tako da je ova lista sve samo ne najbolja.

DaLanik

pre 2 godine

Nemoguće je proglasiti "najbolju" pesmu. Ima ih previše. I previše dobrih. Možda 1000 najboljih pesama. Respect je dobra pesma, sonički odlična ali ipak prilično jednostavna. šta je sa stvarnim umetnicima kao što su Yes, Rush ili Dream Theatre? Svaka njihova pesma je bolja i intelektualno kompleksnija od svega zajedno što je Areta ikada snimila.

Ddd

pre 2 godine

Nemoguće je proglasiti najbolju pesmu svih vremena.posto ima više žanrova muzike,ukusi su različiti ne slusamo svi istu muziku.tako da je ovo zanimacija dokonih ljudi koji ne znaju šta će sa sobom i svojim slobodnim vremenom pa smišljaju ovakve gluposti.

KizaaBg

pre 2 godine

Eto u šta se pretvara svet.
Ovo nije više politička korektnost već jasan signal da belo više nije poželjno u neolibelaralnim zemljama.
Samo što nisu računali da će doći do otpora.... Nastaviće se.

CATAPA

pre 2 godine

Svih vremena... baš me zanima da li je na listi bila "Oda radosti" Betovena ili "La Cumprasita", najpoznatija pesma argentinskog tanga...
(NM, 19. septembar 2021 08:18)
Pih, La Cumparsita! Može samo u povorku iza Por una cabeza, koja i sama gubi prvo mesto bar za dužinu glave, kako naslov i kaže! A i tvog Betovena bar za deset mesta šiša Mocart sa Non piu andrai iz Figarove ženidbe. A sve zajedno je 60-70 mesta iza Lili Marlen koju su pevali svi osim Tome Zdravkovića. (A i on je pevao verziju u aranžmanu Bate Kamenog.)
Ali ni Lili (bar zbog plasmana) ne mora puno da žali; što reče Edit Piaf, Non, Je Ne Regrette Rien! Ni ona ne žali što je iza nekih napolitanskih kancona, sve je to evergreen, ali opet kako reče mudri Mujo (onaj Hasin, ne onaj što kuje konje po Mesecu) postoji zeleno, zelen'je i Metallica zeleno.

Šalim se, naravno. Ako je iko, ti si razumeo (ili razumela). Ova R.S. lista je lista "najboljih američkih pesama na svetu". Šta god to već značilo. Respekt za Respect i Aretu, ali cela ta njihova lista može (po meni) da počne od tog solidnog 501. mesta.
Za kraj: itekako je moguće rangirati muziku, i različitih žanrova. Kvalitet pesme (i izvođenja) se meri količinom trnaca. Trnci (a.k.a. "žmarci") je ono što podiđe po rukama (ušima, mozgu, duši) svako stvorenje koje ih ima.

Ko ne oseti trnce kad posluša ovo, ili nije živ, ili nije čovek:

www.youtube.com/watch?v=qxYpQ-jMe44
ili:
www.youtube.com/watch?v=ZT-rdjv8wgQ

Metropola

pre 2 godine

Od tolikog opusa, i toliko pesama, izabere se cover pesma. To je odlicna numera tu nema spora, ali bar je moglo da se bira samo i iskljucivo originalno delo.

Kiki

pre 2 godine

Znaci najbolja pesma je PLAGIJAT!!! ali to me nista ne čudi,odavno živimo u takvim vremenima.pogledajte samo našu ubogu estradu.sve prepevana grcka i Turska muzika.cak imate ritam sa bliskog istoka iz tamo nekih arapskih zemalja.tako je svugde u svetu...obrade,kopiranje..cak se daje i neka tolerancija u ritmu ukradene pesme,kada je obradis.a mozes i komplet da je odradi,kao u ovom slučaju RESPECT.i da bude kao najbolja.sramota koje odluke se donose i sta se radi.toliko ima boljih i originalnih pesama a izabrali PLAGIJAT???

Duuud Lebovski

pre 2 godine

@ Moj izbor - 20

Počistio si Rolling Stone i njihovih top 20. Plus,dugo,dugo nisam čuo da neko navede “Lady Writer” kao najbolju pesmu Dire Straits,pored svih onih komercijalnih koje svi znaju. Svaka čast.

Što se tiče liste,samim tim što je “Strawberry Fields forever” navedena kao najbolja pesma Bitlsa,meni smisla nema.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Časopis "Rolingstone" je nekada bio avangardno kul list koji je godinama tvrdio da je "Hotel California- Eagles" najbolja stvar ikad snimljena !

Odkud sad' Areta ? Mislim, kapa dole za glas i stvari koje je snimila,ali najbolje ikada ? I don't think so.
Upravo sam danas slučajno nabasao na "Big log" Roberta Planta.Ludilo.
Kasnije sam čuo " Flip a coin" od " Kelly family". Bratu samoubici niko nikad nije posvetio lepše stihove. I kao što glasi zadnji stih tako i ja mogu da kažem listu "Rolingstones" : You can go a diferent way !

NM

pre 2 godine

Svih vremena... baš me zanima da li je na listi bila "Oda radosti" Betovena ili "La Cumprasita", najpoznatija pesma argentinskog tanga... ako se titule tako jeftino daju, baš tokliko i vrede...

Goran

pre 2 godine

Pa, Otisova verzija je bolja. Svaka čast Areti ali je Otis kratko i jasno "odvalio". Da li je najbolja stvar svih vremena, a ja se nadam da će vremena da se nastave i posle nas, to prepustimo generacijama koje dolaze da odluče a da li su oboje odlični-jesu. Isto kao i gomila stvari koje predložiše komentatori na portalu. Ostaje samo da uživamo u stvarima koje sami ne možemo da zamislimo a mladosti da prepustimo odluku.

Dragan

pre 2 godine

@Roker s' Cacalicu

Svaka čast za Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing! I meni je to jedna od dve najbolje pesme (broj jedan mi je The Beatles – You Never Give Me Your Money). Naveo si i Happiness Is a Warm Gun, i ta je stvarno vrhunska.

uji

pre 2 godine

Za mene je najbolja Fisherman's Blues od Waterboys i neka svira kada me budu sahranjivali.
(Sasa31lpb, 18. septembar 2021 21:16)

Reko da čujem šta je to, i ne mogu da prestanem da je slušam, predivna! hvala..

@ Kiki

pre 2 godine

Znaci najbolja pesma je PLAGIJAT!!! ali to me nista ne čudi,odavno živimo u takvim vremenima.pogledajte samo našu ubogu estradu.sve prepevana grcka i Turska muzika.cak imate ritam sa bliskog istoka iz tamo nekih arapskih zemalja.tako je svugde u svetu...obrade,kopiranje..cak se daje i neka tolerancija u ritmu ukradene pesme,kada je obradis.a mozes i komplet da je odradi,kao u ovom slučaju RESPECT.i da bude kao najbolja.sramota koje odluke se donose i sta se radi.toliko ima boljih i originalnih pesama a izabrali PLAGIJAT???
(Kiki, 19. septembar 2021 09:26)

Na stranu lista i subektivni izbori, ali ti druze ne znas sta znaci rec plagijat. Kada neko obradi neciju pesmu u nekom drugom aranzmanu i uredno potpise autore to nije plagijat. Mesas babe i zabe i stavljas u isti kos neke koji "kraduckaju" i potpisu sebe i jednu Aretu Frenklin. Cesto necije izvodjenje, pogotovo u Jazz i Blues muzici postane poznatije od originala, ali se vrlo dobro zna ko je autor.

Jole

pre 2 godine

Najbolja pesma svih vremena i kontinenata je Cielito lindo. To je jedina pesma na svetu koja dobro zvuči i kad je Japanci karaokiraju. Ide uz svaki instrument ili bez, koju i pijan i trezan peva sa istim uživanjem, a nije ga grozno ni slušati. Pesma koju završiš u dobrom raspoloženju i ako nisi tako počeo. Pesma koja (provereno) i tašti razvedri lice i časna reč, izgleda lepše. Pesma koju može jedan čovek da peva za hiljade ljudi, ili hiljade da pevaju jednom čoveku, a nije loše ni otpevati samome sebi, ponekad, kao terapiju.

Ксенија

pre 2 godine

Кад у листу уврсте Caruso и Je Suis Malade, онда ћу је можда и схватити озбиљни. Овако...

Milošmali

pre 2 godine

@moj izbor
Izbor ti je sjajan naravno subjektivan ali bi te uhapsili u USA zbog političke nekorektnosti po nekoliko stavova ?

ha ha

pre 2 godine

Lynyrd Skynyrd Free Bird, naravno live verzija sa klavirskim uvodom. Za neupucene, na svakom koncertu u jednom trenutku je lider grupe Ronnie Van Zant pitao publiku koju pesmu zelite da cujete i tada bi bend odsvirao ono sto publika izabere. Kasnije je poklic publike Free Bird na bilo kom koncertu bilo koje grupe znacio da publika trazi od benda da odsvira neku pesmu na zahtev publike.

vukica

pre 2 godine

Ako prva treba biti nešto od crnačke pevacice, onda Vitni Hjuston, inače, mogu se praviti liste najboljih pesama. ali nikako jedne kao prve, muzicki afiniteti su subjektivni

Štagod

pre 2 godine

Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water
(Kakogod, 21. septembar 2021 00:55)
Kako, Kakogod? Pa ne može da bude ni ispred "The Sound of Silence". U bilo čijem izvođenju, možda najbolje od Pentatonixa, a ni Sima & Gargamel nisu puno lošije otpevali.

A i od toga je bolji "Boxer"...

superfly

pre 2 godine

Pa pre cu slusati sve sto je Afro-Amerika dala na muzickom planu nego smarace iz Queena, ja Boemsku rapsodiju jos nisam cuo celu, menjam kanal, stanicu kad je vidim ili cujem.

Alan Ford sa Kosova

pre 2 godine

1 pink floyd - shine on you crazy diamond
2 the doors - riders on the storm
3 lennon - imagine
4 tina turner - we dont need another hero
5 queen - bohemian rapsody
...

Moj izbor - 20

pre 2 godine

Pink Floyd - High Hopes
Zombies - Time Of The Season
Todd Rundgren - I Saw The Light
Snowy White - Bird Of Paradise
Robert Plant - 29 Palms
Boston - Amanda
Joy Division - Transmission
Bruce Springsteen - My Hometown
Blue Öyster Cult - Burnin' For You
Dire Straits - Lady Writer
The Cult - Edie (Ciao Baby)
Wishbone Ash - King Will Come
R.E.M. - Fall On Me
Neil Young - Harvest Moon
The Alan Parsons Project - Eye in the Sky
King Crimson - Matte Kudasai
Heart - Barracuda
Al Stewart - Year Of The Cat
Mark Knopfler - What It Is
Queensrÿche - Silent Lucidity

Kozuki Oden

pre 2 godine

Cane
Stairway To Heaven i Bohemian Rhapsody su najprecenjenije pesme svih vremena.

Naravno, RS lista je ocajna i treba je pljuvati (Skoro nijedna pesma iz top10 ne moze da upadne ni u top200) ali isto tako treba prestati sa hvaljenjem one 2 pesme.

Roker s' Cacalicu

pre 2 godine

Od silnog nabrajanja zaboravi 'Bilmeze'...

Evo mojih favorita:

Happiness Is A Warm Gun
Blackbird
Michelle
Here Comes The Sun
Because
Julia
Yer Blues
Strawberry Fields Forever

Svaka od tih je bolja i znacajnija u smislu uticaja na dalji razvoj pop i rok muzike od 'Respect'.

Rusofil_IQ0

pre 2 godine

Ok pesma ali...
a i vi komentatori katastrofa samo muske izvodjace spominjete, vecina pesama je ok ali dosadno!

i vi ko ovi niste nista bolji

Roker s' Cacalicu

pre 2 godine

Da li je moguce da vam je tesko da objavite barem prvih 10 sa ove liste...

Imam to izdanje Rolling Stone-a iz 2004. gde je 'Like a Rolling Stone' od Dylan-a bio 'najbolji' song kao sto su Sgt. Pepper i Revolver od 'Bilmeza' (kako ih je moj Deda zvao) vecito najbolji albumi na tim listama.

Iako je muzika subjektivna stvar i svako ce da ima svog favorita, ipak bih podelio moje licne 'kandidate' za najbolju pesmu svih vremena:

Led Zeppelin - The Rain Song
David Bowie - Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing (Reprise)
Deep Purple - Child In Time
Pink Floyd - Wish You Were Here
Hendrix - Little Wing
Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You
The Smiths - Suffer Little Children
David Bowie - Rock 'n' Roll Suicide
The Cult - Sacred Life
Son House - Death Letter

Ili

pre 2 godine

Led Zeppelin - The Rain Song
David Bowie - Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing (Reprise)
Deep Purple - Child In Time
Pink Floyd - Wish You Were Here
Hendrix - Little Wing
Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You
(Roker s' Cacalicu, 18. septembar 2021 18:09)

Fantasticni su ti izvodjaci, ali odabir pjesama cudan. Dosada ziva.

Dejan

pre 2 godine

Mile Ignjatović - Na putu za ludilo
Nije muzika samo u Americi, dragi muzički radnici što tvorite ove jednodimenzionalne liste. Čuj Areta Frenklin. Gde je njoj headbanging i dim, ma gde su joj spotovi uopšte?

Cane

pre 2 godine

Nisam voleo ni prethodnu listu nešto posebno ali je bila realnija od ove. Pukli su od političke korektnosti… Aretha Franklin i Public Enemy su na prva dva mesta i ladno ispred Stairway to Heaven i Bohemian Rhapsody, Imagine i gomilu drugih boljih i bitnijih pesama. I ne razumem kako su te pesme postale “losije” u medjuvremenu i pale na listi iza ove dve. Politička i rasna korektnost je počela da odredjuje i menja “kvalitet” stvari.

Nebojša

pre 2 godine

Kada bi samo gledali pesme od recimo zadnje dve-tri godine i ovu čak ni tada ova ne bi bila najbolja a kamoli svih vremena inače ovakve liste su glupost ko je uopšte merodavan da odluči šta je najbolje najbolja pesma najbolji film/serija najlepša žena... Nikad se ne slažem sa takvim izborima a verujem da sam u većini.

čavke

pre 2 godine

Američki crnci apsolutno jesu postavili sve temelje moderne muzike. Izmislili su bluz, dzes, rok en rol, disko, fank, rege, hip hop, RnB i to samo po sebi govori o njihovoj veličini i uticaju. Oni su najveći muzički inovatori van klasične muzike i belci jesu “ukrali” sve njihove stilove ali to ne znaci da nisu napravili mnoooogo pesama koje su neke od najboljih svih vremena. Kada bi ste uradili anketu i pitali ljude širom sveta, siguran sam da Respect ne bi bio ni u top 50. Listom bi verovatno izdominirali Bitlsi pre svega, pa Stonsi, Cepelin, Queen, Pink Flojd itd itd. Ja lično ne “navijam” ni za jednog konja u ovoj trci niti bih verovatno izabrao neku od pesama koja bi na kraju najviše glasova dobila (ukusi su različiti) ali mislim da sam dovoljno objektivan da mogu da kažem da ono za šta bi vecina planete izglasala za najbolju pesmu bi jednostavno moralo da se prizna kao najbolja pesma. Prosto jer je dotakla najviše ljudi. Muzički ukus ne poznaje političku korektnost niti se bavi istorijskim vrednovanjem muzike na osnovu rasa, inovacije i ne znam kojih sve parametara. Dakle ako je teoretski cela planeta glasala za neku Kebinu pesmu, onda je ta Kebina pesma najbolja svih vremena i tačka (i verovatno znak nadolazeće apokalipse). Svaki respect za Respect pesmu i Aretu Frenklin ali se ne može reci da bi ona ispunila taj kriterijum.

Радио Рода

pre 2 godine

На радио станици Рода је чини ми се 1995. године било гласање путем телефона за најбољу песму свих времена на основу предлога слушалаца. Зашто нигде нема на интернету табела тог гласања?

Legolas

pre 2 godine

Dokoličarsko naklapanje.
Nije to zbir cifara,pa da se tačno izračuna putem neke operacije rezultat.I da da onaj najprecizniji,najbolji,najtačniji.

Pesma nije zbir nečega,pa da ona sa najvećim parametrom pobedi,bude najveća i najbolja.
Postoje slušanije,one manje slušane,pooularnije i one koje to toliko nisu,one "kratkog daha"i one bezvremenske.
Ali ona je najpre i ore svega posledica emocije stvaraoca,i kao takva emotivna bomba dira u dušu ibsrce svakog slušaoca.Manje ili više.
Za nekoga je samim tim bolja,za nekog ne.
Stvar različitog ukusa,samim tim ne postoji najbolja,jer svako doživljava na svoj način istu pesmu.
Što bi se reklo o ukusima ne treba raspravljati.

DaLanik

pre 2 godine

Nemoguće je proglasiti "najbolju" pesmu. Ima ih previše. I previše dobrih. Možda 1000 najboljih pesama. Respect je dobra pesma, sonički odlična ali ipak prilično jednostavna. šta je sa stvarnim umetnicima kao što su Yes, Rush ili Dream Theatre? Svaka njihova pesma je bolja i intelektualno kompleksnija od svega zajedno što je Areta ikada snimila.

Marko

pre 2 godine

Ljudi sta se lozite samo reklama za novi film o Areti, menjaju oni te liste po potrebi ne lozite se mnogo, gubi se enregija bezveze , pozdrav.

Ђорђе

pre 2 godine

Наравно кад је мали мрав Томислава Чоловића без конкуренције, ванвременске и ванземаљске

Otheym

pre 2 godine

Svaka lista ovog tipa je potpuno neupotrebljiva. Muzika je prosto previše raznolika i mnogo se menjala tokom vremena. Prihvatam da neko pravi liste tipa 100 najboljih pesama iz neke decenije ili 100 najboljih pesama nekog žanra, ali gurnuti sve u jednu korpu je besmisleno. Takođe, pitanje je šta se ovde rangira? Kvalitet i lepota pesme - potpuno subjektivno. Da li uticajnost pesme ulazi u obzir? Ja recimo ne volim previše Nirvanu, ali Smells like a teen spirit je okrenula čitavu industriju naglavačke.
Što se pobedničke pesme tiče, nešto se ne sećam da je u poslednjih 15ak godina skočila u popularnosti. Biće da je neko malo pogurao Aretu do prvog mesta.

Петар

pre 2 godine

Ова песма је својевремено била најбоља недељама, можда и месецима, код покојног Минимакса, који је код нас открио, додуше после Глигорића, велику Арету Френклин...

M

pre 2 godine

Ne znam da li su kreatori ovih listi isti, ali mi je interesantno kako sam čitao da je negde proglašena najboljom pesmom svih vremena Bohemian Rapsody baš kada je taj film bio aktuelan, tako sada ova lista kada je Respect aktuelan... Bzvz

Ante

pre 2 godine

Cijela pjesma o tome, da žena želi malo poštovanja, kad muž dođe kuči.
Daleko od toga da je pjesma ili izvedba loša, ali, pobogu...
Jedna "American Pie" je onda što, u usporedbi s ovim?

Gorki

pre 2 godine

Najbolja pesma "svih vremena"!?!?!? Sama ideja trazenja najbolje pesme svih vremena je idiotska, a kamoli proglasavanje neke pesme tom titulom. Budalastina.

Kiki

pre 2 godine

Znaci najbolja pesma je PLAGIJAT!!! ali to me nista ne čudi,odavno živimo u takvim vremenima.pogledajte samo našu ubogu estradu.sve prepevana grcka i Turska muzika.cak imate ritam sa bliskog istoka iz tamo nekih arapskih zemalja.tako je svugde u svetu...obrade,kopiranje..cak se daje i neka tolerancija u ritmu ukradene pesme,kada je obradis.a mozes i komplet da je odradi,kao u ovom slučaju RESPECT.i da bude kao najbolja.sramota koje odluke se donose i sta se radi.toliko ima boljih i originalnih pesama a izabrali PLAGIJAT???

Štagod

pre 2 godine

Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water
(Kakogod, 21. septembar 2021 00:55)
Kako, Kakogod? Pa ne može da bude ni ispred "The Sound of Silence". U bilo čijem izvođenju, možda najbolje od Pentatonixa, a ni Sima & Gargamel nisu puno lošije otpevali.

A i od toga je bolji "Boxer"...

Gavra

pre 2 godine

Od prvih 10 pesama 6 je od afroamerickih izvodjaca:10.Outkast, 'Hey Ya!'
2003;8.Missy Elliott, 'Get Ur Freak On' 2001; 6.Marvin Gaye, 'What’s Going On'
1971;3. Sam Cooke, 'A Change Is Gonna Come' 1964 ;2.Public Enemy, 'Fight the Power'1989; 1.Aretha Franklin, 'Respect'1967.Od ovih 6 izvodjaca 2 su vec bila medju prvih 10 na listi iz 2004.godine.Nijedna pesma od preostala 4 izvodjaca sa liste nije nastala posle 2004.Postavlja se pitanje zasto onda i te ostale 4 pesme nisu bile u prvih 10 na listi iz 2004.Sta se to desilo od 2004. do 2021. pa da te pesme zasluze da se nadju u prvih 10?Pa desio se BLM.Ako Outkast, 'Hey Ya!',Missy Elliott, 'Get Ur Freak On' pa cak i Public Enemy, 'Fight the Power' zasluzuju da se nadju na listi a kamoli u prvih 10 onda se barem nadam da je papir na kojem se stampa dovoljno mekan da se Rolling stone ponese sa sobom tamo gde car ide sam.

KizaaBg

pre 2 godine

Eto u šta se pretvara svet.
Ovo nije više politička korektnost već jasan signal da belo više nije poželjno u neolibelaralnim zemljama.
Samo što nisu računali da će doći do otpora.... Nastaviće se.

Ddd

pre 2 godine

Nemoguće je proglasiti najbolju pesmu svih vremena.posto ima više žanrova muzike,ukusi su različiti ne slusamo svi istu muziku.tako da je ovo zanimacija dokonih ljudi koji ne znaju šta će sa sobom i svojim slobodnim vremenom pa smišljaju ovakve gluposti.

Master Yoda

pre 2 godine

Napunili su listu crnim izvodjacima posle BLM, prvih deset je sramotno, tako da je lista potpuno nerelevantna.
Svako ima svoje favorite, ali postoje izvodjaci koji su opste mesto, Queen, Bowie, Beatles, Stonsi, Majkl Dzekson, The Stranglers, Madonna, Areta F, Miles Davis,……
Tako da je ova lista sve samo ne najbolja.

CATAPA

pre 2 godine

Svih vremena... baš me zanima da li je na listi bila "Oda radosti" Betovena ili "La Cumprasita", najpoznatija pesma argentinskog tanga...
(NM, 19. septembar 2021 08:18)
Pih, La Cumparsita! Može samo u povorku iza Por una cabeza, koja i sama gubi prvo mesto bar za dužinu glave, kako naslov i kaže! A i tvog Betovena bar za deset mesta šiša Mocart sa Non piu andrai iz Figarove ženidbe. A sve zajedno je 60-70 mesta iza Lili Marlen koju su pevali svi osim Tome Zdravkovića. (A i on je pevao verziju u aranžmanu Bate Kamenog.)
Ali ni Lili (bar zbog plasmana) ne mora puno da žali; što reče Edit Piaf, Non, Je Ne Regrette Rien! Ni ona ne žali što je iza nekih napolitanskih kancona, sve je to evergreen, ali opet kako reče mudri Mujo (onaj Hasin, ne onaj što kuje konje po Mesecu) postoji zeleno, zelen'je i Metallica zeleno.

Šalim se, naravno. Ako je iko, ti si razumeo (ili razumela). Ova R.S. lista je lista "najboljih američkih pesama na svetu". Šta god to već značilo. Respekt za Respect i Aretu, ali cela ta njihova lista može (po meni) da počne od tog solidnog 501. mesta.
Za kraj: itekako je moguće rangirati muziku, i različitih žanrova. Kvalitet pesme (i izvođenja) se meri količinom trnaca. Trnci (a.k.a. "žmarci") je ono što podiđe po rukama (ušima, mozgu, duši) svako stvorenje koje ih ima.

Ko ne oseti trnce kad posluša ovo, ili nije živ, ili nije čovek:

www.youtube.com/watch?v=qxYpQ-jMe44
ili:
www.youtube.com/watch?v=ZT-rdjv8wgQ

Ксенија

pre 2 godine

Кад у листу уврсте Caruso и Je Suis Malade, онда ћу је можда и схватити озбиљни. Овако...

Duuud Lebovski

pre 2 godine

@ Moj izbor - 20

Počistio si Rolling Stone i njihovih top 20. Plus,dugo,dugo nisam čuo da neko navede “Lady Writer” kao najbolju pesmu Dire Straits,pored svih onih komercijalnih koje svi znaju. Svaka čast.

Što se tiče liste,samim tim što je “Strawberry Fields forever” navedena kao najbolja pesma Bitlsa,meni smisla nema.

vukica

pre 2 godine

Ako prva treba biti nešto od crnačke pevacice, onda Vitni Hjuston, inače, mogu se praviti liste najboljih pesama. ali nikako jedne kao prve, muzicki afiniteti su subjektivni

NM

pre 2 godine

Svih vremena... baš me zanima da li je na listi bila "Oda radosti" Betovena ili "La Cumprasita", najpoznatija pesma argentinskog tanga... ako se titule tako jeftino daju, baš tokliko i vrede...

Milošmali

pre 2 godine

@moj izbor
Izbor ti je sjajan naravno subjektivan ali bi te uhapsili u USA zbog političke nekorektnosti po nekoliko stavova ?

ha ha

pre 2 godine

Lynyrd Skynyrd Free Bird, naravno live verzija sa klavirskim uvodom. Za neupucene, na svakom koncertu u jednom trenutku je lider grupe Ronnie Van Zant pitao publiku koju pesmu zelite da cujete i tada bi bend odsvirao ono sto publika izabere. Kasnije je poklic publike Free Bird na bilo kom koncertu bilo koje grupe znacio da publika trazi od benda da odsvira neku pesmu na zahtev publike.

Metropola

pre 2 godine

Od tolikog opusa, i toliko pesama, izabere se cover pesma. To je odlicna numera tu nema spora, ali bar je moglo da se bira samo i iskljucivo originalno delo.

Goran

pre 2 godine

Pa, Otisova verzija je bolja. Svaka čast Areti ali je Otis kratko i jasno "odvalio". Da li je najbolja stvar svih vremena, a ja se nadam da će vremena da se nastave i posle nas, to prepustimo generacijama koje dolaze da odluče a da li su oboje odlični-jesu. Isto kao i gomila stvari koje predložiše komentatori na portalu. Ostaje samo da uživamo u stvarima koje sami ne možemo da zamislimo a mladosti da prepustimo odluku.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Časopis "Rolingstone" je nekada bio avangardno kul list koji je godinama tvrdio da je "Hotel California- Eagles" najbolja stvar ikad snimljena !

Odkud sad' Areta ? Mislim, kapa dole za glas i stvari koje je snimila,ali najbolje ikada ? I don't think so.
Upravo sam danas slučajno nabasao na "Big log" Roberta Planta.Ludilo.
Kasnije sam čuo " Flip a coin" od " Kelly family". Bratu samoubici niko nikad nije posvetio lepše stihove. I kao što glasi zadnji stih tako i ja mogu da kažem listu "Rolingstones" : You can go a diferent way !

Dragan

pre 2 godine

@Roker s' Cacalicu

Svaka čast za Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing! I meni je to jedna od dve najbolje pesme (broj jedan mi je The Beatles – You Never Give Me Your Money). Naveo si i Happiness Is a Warm Gun, i ta je stvarno vrhunska.

uji

pre 2 godine

Za mene je najbolja Fisherman's Blues od Waterboys i neka svira kada me budu sahranjivali.
(Sasa31lpb, 18. septembar 2021 21:16)

Reko da čujem šta je to, i ne mogu da prestanem da je slušam, predivna! hvala..

@ Kiki

pre 2 godine

Znaci najbolja pesma je PLAGIJAT!!! ali to me nista ne čudi,odavno živimo u takvim vremenima.pogledajte samo našu ubogu estradu.sve prepevana grcka i Turska muzika.cak imate ritam sa bliskog istoka iz tamo nekih arapskih zemalja.tako je svugde u svetu...obrade,kopiranje..cak se daje i neka tolerancija u ritmu ukradene pesme,kada je obradis.a mozes i komplet da je odradi,kao u ovom slučaju RESPECT.i da bude kao najbolja.sramota koje odluke se donose i sta se radi.toliko ima boljih i originalnih pesama a izabrali PLAGIJAT???
(Kiki, 19. septembar 2021 09:26)

Na stranu lista i subektivni izbori, ali ti druze ne znas sta znaci rec plagijat. Kada neko obradi neciju pesmu u nekom drugom aranzmanu i uredno potpise autore to nije plagijat. Mesas babe i zabe i stavljas u isti kos neke koji "kraduckaju" i potpisu sebe i jednu Aretu Frenklin. Cesto necije izvodjenje, pogotovo u Jazz i Blues muzici postane poznatije od originala, ali se vrlo dobro zna ko je autor.

Jole

pre 2 godine

Najbolja pesma svih vremena i kontinenata je Cielito lindo. To je jedina pesma na svetu koja dobro zvuči i kad je Japanci karaokiraju. Ide uz svaki instrument ili bez, koju i pijan i trezan peva sa istim uživanjem, a nije ga grozno ni slušati. Pesma koju završiš u dobrom raspoloženju i ako nisi tako počeo. Pesma koja (provereno) i tašti razvedri lice i časna reč, izgleda lepše. Pesma koju može jedan čovek da peva za hiljade ljudi, ili hiljade da pevaju jednom čoveku, a nije loše ni otpevati samome sebi, ponekad, kao terapiju.