Rusi "skresali krila" ukrajinskom bombarderu, pa dronom uništili MiG 29 VIDEO

Ruski borbeni avioni uništili su u protekla 24 sata ukrajinski bombarder Su-24M i lovac MiG-29 u oblastima Nikolajeva i Dnjepropetrovska.

Izvor: RT.rs
Podeli
Shutterstock/Piotr Zajc/Ilustracija
Shutterstock/Piotr Zajc/Ilustracija

Ovo je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

"Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u rejonu naselja Novovladimirovka, Nikolajevska oblast, oborila je bombarder Su-24M ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti, ukrajinski lovac MiG-29 pogodila je ruska bespilotna letelica", navodi se u saopštenju i dodaje da ruske snage odbijaju sve pokušaje ukrajinskih jedinica da krenu u kontraofanzivu.

Kako se dodaje, ruska vojska je, u Donjeckom pravcu, odbila pet napada ukrajinskih snaga koje su izgubile 175 vojnika, dok je u južnodonjeckom pravcu protivnik izgubio 135 vojnika.

"U Krasnolimanskom pravcu odbijena su dva napada, a ukrajinska vojska je za dan izgubila oko 70 vojnika. U Zaporoškom pravcu odbijena su tri napada protivnika, gde je neprijatelj izgubio 35 vojnika", navodi se.

U ministarstvu su naveli da su, u Hersonskom pravcu, za dan likvidirane četiri grupe ukrajinskih specijalnih snaga, kao i da je protivnik izgubio više od 60 vojnika.

"U Kupjanskom pravcu likvidirano je više od 65 ukrajinskih vojnika. Uništeni su protivvazdušni sistem M1097 'avendžer' američke proizvodnje, haubica M109 'paladin', dva sistema M777", precizirali su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu