Velika nesreća u Crnoj Gori: Vozač autobusa pre sletanja "izgubio svest"? FOTO

Još uvek nije utvrđeno šta je dovelo do tragedije koja se dogodila juče na putu od Cetinja ka Budvi, na velikom usponu u prvoj desnoj krivini na Obzovici.

Izvor: Vijesti
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Nesreća se dogodila u 12.10 časova na putu od Cetinja ka Budvi, na velikom usponu u prvoj desnoj krivini na Obzovici, a policijske ekipe za uviđaj, tužiteljka Anđa Radovanović i veštaci saobraćajne i mašinske struke tokom istrage tek treba da utvrde šta je dovelo do tragedije.

Policija, veštaci i tužiteljka tek treba da ustanove kojom brzinom se kretao autobus kojim je upravljao S. N. (36). Preliminarnici podaci iz istrage, međutim, pokazuju da na velikom usponu u krivini Obzovice, gde je došlo do sletanja, nije mogao da razvije preveliku brzinu.

"Teško da je autobus na ovom usponu mogao da razvije veliku brzinu, a posebno nas buni što je u dužini od najmanje 15-ak metara, desnom stranom kačio bankinu, pre nego se sunovratio sa magistrale u ponor", rekao je "Vijestima" službenik policije tokom tužilačko-policijskog uviđaja.

Vozač tvrdi da mu je pozlilo

Foto: RINA
Foto: RINA

Vozač autobusa među prvima je izvučen iz provalije, a kada se ekipa lekara spustila do njega, požalio im se da je navodno pre sletanja "izgubio svest" jer mu je pozlilo.

Vozač je kasnije i inspektorima policijskog Odjeljenja bezbednosti Cetinje saopštio da je tokom vožnje osetio jak bol u potiljku i vratu, nakon čega je u jednom trenutku izgubio svest.

Tužiteljka Radovanović naložila je policiji da dva puta, kako je to predviđeno protokolima u ovim situacijama, od lekara traže vađenje krvi vozača kako bi se poslala na analizu.

"Vozač autobusa je u Opštoj bolnici Cetinje i biće prebačen u KCCG zbog zadobijenih većih povreda", navela je tužiteljka juče oko 16.30 časova nakon što je na Obzovici okončan uviđaj.

Ona je potvrdila da zasada nemaju informaciju o tome šta je uzrok nesreće, ali da imaju preliminarno saznanje da nije došlo do kontakta autobusa sa nekim dugim vozilom.

Podsetimo se, u nesreći koja se juče dogodila na putu Cetinje-Budva, kada je autobus sa tridesetak putnika sleteo s puta, je najmanje dve poginule osobe, dok je njih sedmoro teško povređeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu