"Tražimo samo isto kao za Ukrajinu": Vučić o poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Njujorku, gde se održava sednica sednica Saveta bezbednosti UN. Vučić se iz Njujorka obratio javnosti.

Izvor: B92
Podeli
 FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

"Samo mi tražimo da kako se poštuje u Ukrajini, da se poštuje i kod nas, a to je teritorijalni integritet Republike Srbije."

"Biće interesantno, ja sam uzeo i izvadio od prethodna dva dana sve što su govorili, od predsednika Bajdena, koji je imao veoma dobar govor, usaglasio bih se s njim, samo da nije imao drugu praksu kada je reč o Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da mnogi hoće da svoje resurse koriste za bogatstvo svojih ljudi i da to ne može da se zaustavi.

"Srbija je upravo zajedno i sa tim željama, ali želi da sarađuje sa svma. Samo tražimo da nam se obraćate sa poštovanjem, da nam ne vređate inteligenciju. Da nam ne govorite o jednim principima za Ukrajinu, a potpuno drugačijim za Srbiju. Kada smo krivi, recite krivi ste, ali kada nismo, nemojte da govorite da jesmo. Nemam problem sa tim koliko će neko tekstova da plati protiv mene, ili priloga da objavi. To je jedna borba iz koje oni ne mogu da izađu kao pobednici. Borba će biti duga, ne laka, ali sam siguran da će slobodarski svet da pobedi", istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu