Bosanac pretukao Slovenca nasmrt

Mariborski policajci istražuju ubistvo muškarca na području Zgornjeg Dupleka.

Izvor: Telegraf
Podeli
Depositphotos/ zeferli@gmail.com
Depositphotos/ zeferli@gmail.com

Navodno je 33-godišnji državljanin BiH usred bela dana nasmrt pretukao 64-godišnjeg samostalnog preduzetnika, a radnici su ga pronašli u lokvi krvi, javlja "24Ur".

Navodni počinilac je pobegao u BiH, a potom nedelju dana kasnije pokušao da se vozi preko Slovenije do jedne od zemalja EU. Slovenački policajci su mu preprečili put i uhapsili ga.

Mariborski istražitelji uhapsili su u petak 33-godišnjeg državljanina BiH, koji je osnovano osumnjičen za ubistvo 64-godišnjeg samostalnog preduzetnika, koga su mrtvog zatekli radnici.

U međuvremenu, 33-godišnjak je pobegao u BiH. Budući da BiH nije u EU, ne izručuje svoje državljane Sloveniji, zbog čega je postojala opasnost da navodni ubica ostane nekažnjen. Ipak, pogrešio je.

Očigledno je smatrao da je dovoljno dobro sakrio tragove da ga mariborski policajci ne bi osumnjičili za ubistvo. Nedelju dana kasnije vratio se u Sloveniju iz Bosne i Hercegovine jer je planirao da otputuje na posao u drugu zemlju EU. Njegove planove pokvarili su slovenački policajci koji su ga presreli i uhapsili.

Nakon saslušanja, istražni sudija je osumnjičenom odredio pritvor.

Osumnjičeni je bosanskohercegovački državljanin sa privremenim prebivalištem na području Republike Hrvatske, koji poslednjih nekoliko meseci živi neprijavljen u blizini adrese oštećenog zbog zaposlenja u Sloveniji.

"Naknadnim uviđajem na mestu zločina pronašli smo i obezbedili različite tragove i predmete koji potvrđuju sumnje o nasilnoj smrti, među kojima je i tup predmet koji je osumnjičeni koristio u izvršenju krivičnog dela. Policijski službenik – vodič službenog psa – učestvovali i u inspekcijskom nadzoru za otkrivanje bioloških tragova", rekao je Vidovič.

Prema Vidovičevim rečima, motiv ubistva, koje je osumnjičeni izvršio iz bezobzirne osvete, vezan je za lični interes.

"Na osnovu saradnje sa stranim bezbednosnim organima, utvrdili smo da je osumnjičeni povratnik u krivičnim delima iz oblasti imovinskog kriminala i da mu je već suđeno za krivično delo laka telesna povreda", kaže on.

Za krivično delo ubistvo iz nehata iz osvete zaprećena je kazna zatvora od najmanje petnaest godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu