Objavljeni snimci: Ofanziva propala?

Ukrajinska ofanziva, za koju mediji tvrde da je već počela, nastavlja se punom snagom u pravcu Donjeckog fronta, a Rusi tvrde da je već propala.

Izvor: B92

Petak, 09.06.2023.

08:02

Objavljeni snimci: Ofanziva propala?
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministarstvo Ruske Federacije objavilo je juče video i fotografije neuspelog ukrajinskog napada.

Jedan tenk T-64BV ukrajinskih oružanih snaga, kao i četiri mastifa PPV koje su donirala Britanija, uništeni su za izuzetno kratko vreme.

Ruski izvori tvrde da je u jučerašnjim borbama izgubljeno najmanje 20 ukrajinskih oklopnih vozila.

Ruski medij Izvestija objavio je video snimak ruskog ministarstva odbrane. Nije jasno da li ovaj konkretan video odražava fotografije iznad. Video je možda sa drugog fronta u Donjecku.

Na snimku se vidi pokušaj ukrajinskih kopnenih snaga da probiju gusto pošumljeno područje, ali je pokušaj propao. Najmanje tri ili četiri oklopna vozila su dignuta u vazduh.

Artiljerija, helikopteri Ka-52 i bespilotne letelice kamikaze ruskih oružanih snaga aktivno su odbile ovu ofanzivu, za koju navode da je propala. Čak i pokušaj jednog oklopnog vozila da pobegne iz bitke skretanjem udesno nije uspeo. Jasno se vidi kako je oklopno vozilo uništeno na objavljenom snimku i slikama koje je objavilo rusko ministarstvo odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: