Mediji: Aleksić pokazao neljudskost, tvrdio da Vučić nije bio u "Ribnikaru"; Ovo je dokaz FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru nakon masakra u kojem je dečak ubica usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole.

Izvor: Kurir
Podeli
Foto: Kurir
Foto: Kurir

Predsednik je u poseti bio bez prisustva medija jer, kako je rekao, nekada ne obaveštava javnost o svemu.

"Otišao sam u školu u ranim jutarnjim satima, mislio sam da neću da zateknem nikoga osim direktorke, ali bilo je tu još ljudi, zatekao sam domara, nekoliko nastavnika, upisao se u knjigu žalosti, video mesto zločina i bio još više užasnut nego u trenutku kada sam čuo da se to dogodilo", rekao je Vučić nedavno.

Međutim, odmah nakon što je otkrio da je posetio školu u delu javnosti je krenula kampanja protiv njega - išlo se toliko daleko da se tvrdilo da je predsednik slagao da je bio u školi, jer bi, kako su tvrdili, vodio medije da je išao.

Poslednji u nizu onih koji su se pridružili toj kampanji je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je danas rekao da ne veruje Vučiću da je posetio školu, a da mediji to ne znaju.

"Jel neko u Srbiji veruje da on negde ode bez kamere? Ne verujem mu da je bio. Nek pokaže šta je napisao, ako je bio. Niko se nije tamo pojavio", rekao je, između ostalog, Aleksić.

Mediji su objavili fotografiju koja dokazuje da je Vučić govorio istinu, a da su oni koji su ga optužili da je izmislio posetu lagali sve vreme

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Inače, kako saznaju mediji, o poseti Vučića bili su obavešteni i roditelji koje je predsednik primio, ali im je on rekao da ne želi o tome da obaveštava javnost i pokazuje fotografije iz pijeteta prema deci i njihovim roditeljima. Vučić je tada sa direktorkom obišao školu, učionice 7/2 i 7/4 i razgovarao sa prisutnima.

Nažalost, na političkoj sceni Srbije ne biraju se sredstva i poseže se i za najgorim lažima, što je u ovom slučaju pokazao Miroslav Aleksić, navode mediji. Njegova bezosećajnost ide dotle da on, verovatno sudeći po sebi, misli da bi neko lagao da je posetio školu i taj tragičan događaj koristio u političke svrhe.

Inače, predsednik Vučić nije vodio kamere i novinare ni kada je posetio sela Dubona i Malo Orašje, gde se sreo sa svim roditeljima ubijene dece, nije se slikao ni u Kliničkom centru kada je posećivao ranjenu decu, a ni na sastanku sa roditeljima ubijene dece iz "Ribnikara".

Jednostavno, ovako tragični događaji se ne koriste u političke svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu