Niki, da li je sve u redu?

Kandidatkinja za nominaciju Republikanske partije na predsedničkim izborima u SAD iduće godine Niki Hejli demantovala je sopstvenu izjavu.

Izvor: RT.rs

Ponedeljak, 05.06.2023.

08:58

Niki, da li je sve u redu?
Foto: EPA/EFEJUSTIN LANE

Ona je u intervjuu za WMUR-TV govorila o izgradnji jedinstava sa "neevropskim zemljama, uključujući i Rusiju", kako bi se ojačala svetska bezbednost.

"Vidite da Saudijska Arabija pravi sporazume sa Kinom, a to nije dobro za nas. Oni nam trebaju na našoj strani, kao i ostali - Rusija, Australija, Japan, Izrael", rekla je nekadašnja ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama.

Predstavnici njene kampanje kasnije su pokušali da se "operu", tvrdeći da je očigledno reč o grešci. "To je potpuna glupost, ona je očigledno napravila grešku. Niko nije čvršći kada je reč o Rusiji od Niki Hejli", hrabro je saopštio njen portparol.

Komentarišući svoje ranije izjave, Hejli je Rusiju nazvala "neprijateljom", dodajući da se "protiv nje borila u Ujedinjenim nacijama, i da će nastaviti da se bori". "Oni žele da unište nas i naše saveznike, ne možemo im verovati", rekla je ona.

U intervjuu za WMUR-TV Hejli je govorila i o "arapskom svetu", za koji veruje da mi "kao trebalo da nam se pridruži" u sukobu sa Iranom.

Hejli je na poziciji ambasadora u Ujedinjenim nacijama bila od 2017. do 2018. godine, kada je postala poznata po svojoj agresivnoj i često antiruskoj retorici. "Ne verujemo Rusiji, ne verujemo Putinu i nikada nećemo. Oni nam nikada neće biti prijatelji. To je činjenica", rekla je ona 2018. godine.

Hejli je svom tadašnjem šefu Donaldu Trampu navodno obećala da mu se neće suprotstavljati u borbi za republikansku nominaciju, što je na kraju prekršila kada je počekom godine objavila svoju kandidaturu za predsednika.

Ipak, izgleda da većina republikanca nije oduševljena njenom zapaljivom retorikom i nepromišljenim izjavama, pošto istraživanja pokazuju da ona može da računa na podršku tek oko četiri odsto pristalice te partije, prenosi Raša tudej Balkan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: