Mađarska uvodi promene na graničnom prelazu: Putnici će se deliti po jednom kriterijumu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na prelazu Reske, koji se graniči sa Horgošem, policija će od 5. do 26. juna raspoređivati putnike prema državljanstvu.

Izvor: B92

Nedelja, 04.06.2023.

19:29

Mađarska uvodi promene na graničnom prelazu: Putnici će se deliti po jednom kriterijumu
Foto: Shutterstock/Marian Weyo/Ilustracija

To znači da će vozači putničkih vozila, prema svetlosnoj signalizaciji na prelazu, birati ulazno-izlazne terminale prema tome da li imaju pasoš Evropske unije ili su državljani zemalja van Unije.

Mađarska policija to objašnjava različitim procedurama provera i graničnih kontrola na koje ih obavezuju međunarodni ugovori.

Saobraćaj na graničnom prelazu Reske će biti delimično izmenjen u skladu sa ovom odlukom, te se putnicima savetuje da prate postavljene znakove i upustva policajaca i graničara.

"Redovno preispitujemo efikasnost procedura prelaska granice i smanjenje čekanja smatramo prioritetom. Ovo je eksperimentalni period, a ako se pokaže da doprinosi efikasnijem prelasku granice, moguće da će se primenjivati trajno", navode u mađarskoj policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: