"Vučić je svestan da ne sme da popusti ološu koji upućuje političke zahteve u nameri da se dočepa vlasti"

"Vučić je svestan da ne sme da popusti ološu koji upućuje političke zahteve u nameri da se bez izbora dočepa vlasti", smatra lider SRS Vojislav Šešelj.

Izvor: Alo.rs

Nedelja, 04.06.2023.

20:06

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik radikala kaže da bi eventualno Vučićevo popuštanje pred napadima prozapadnog dela opozicije značilo kraj budućnosti Srbije.

"Ja mislim da je Aleksandar Vučić potpuno svestan da ni po koju cenu ne sme da popusti ovom ološu koji upućuje političke zahteve u nameri da se bez ikakvih izbora dočepa vlasti. Svima je već jasno da iza ovih demonstracija stoje zapadne obaveštajne službe, da im je cilj da Srbiju obezglave, potčine i da je na kraju zgaze. Naravno, to je do toga dovelo što Vučić ni po koju cenu nije hteo da prizna nezavisnost Kosova* i što ne dozvoljava da Kosovo* bude primljeno u Ujedinjene nacije", kaže Šešelj i nastavlja:

"Odavno je jasno da su ove demonstracije sinhronizovane sa događajima na severu Kosmeta, gde je srpski narod bio na žestokom udaru. Vučić je svestan da, kada bi slučajno popustio, to bi bio kraj ne njegove politike, ne njegove stranke, nego kraj Srbije kao ozbiljne države i sasvim sam ubeđen da on neće popustiti. I ne treba da popusti. Vučićeva poruka Zapadu i domaćim izdajnicima i svim kolebljicima kojih verovatno ima i u vrhu vlasti je da nema popuštanja ni po koju cenu. A ja sam ga dovoljno upoznao za ovih 30 godina koliko se poznajemo da znam da neće popustiti i da ga ništa ne može pokolebati."

Šešelj tvrdi da Zapad treba da shvati da je Srbija slobodna i čvrste kičme, da ponosno gleda u budućnost, i da je spremna da brani sve svoje interese i srpski narod gde god on živi.

"A oni koji iznutra rovare i traže strane interese, svesni su potpuno da ih narod neće i da se nikad ne može ponoviti peti oktobar. Nikad se ne može desiti da šljam i ološ ispliva na površinu i preuzme vlast. Ima kolebljivaca, naravno, ali te kolebljivce treba napokon podsetiti, ko god iznutra rovari i pravi probleme, ko je u dosluhu sa srpskim izdajnicima, da može u pogodnom trenutku da napusti svoj tabor, kome je lična karijera važnija od budućnosti Srbije treba da pakuje kofere i da izađe iz institucija sistema pa nek se snalazi na toj drugoj strani koja mu je privlačnija", ocenio je Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: