Zelenski "prozvao" članice NATO: "Toliko se boje Rusije..."

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se pojedine članice NATO toliko boje Rusije da ne žele da Ukrajina postane članica Alijanse.

Izvor: Sputnjik

Subota, 03.06.2023.

14:55

Zelenski
Foto: EPA-EFE/Radek Pietruszka POLAND OUT

Zelenski se zapitao da li uopšte ima smisla da Kijev učestvuje u julskom samitu NATO u Viljnusu ukoliko Ukrajina ne dobije bilo kakav signal o sopstvenom statusu.

Upitan da li on lično misli da li će Ukrajina uopšte dobiti neki signal takvog tipa, Zelenski je priznao da zaista ne zna o tome ništa.

"Smatram da se pojedine zemlje NATO tolio boje Rusije da nas ne žele u Alijansi. Ako nam ne daju neki znak, neki signal, smatram da nema smisla da učestvujemo na predstojećem samitu", istakao je Zelenski u intervjuu za Volstrit džurnal.

Podsetimo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, posle neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Oslu, izjavio je da NATO trenutno aktivno razmatra bezbednost Ukrajine u postkonfliktnom periodu kako bi se garantovalo da se sukob neće nastaviti.

On je objasnio da je potrebno da se Ukrajini obezbedi dugoročna vojna podrška, višegodišnji programi i razmotre okviri za pružanje garancija kako Rusija, kako je rekao, ne bi mogla ponovo da napadne Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: