Ruski mediji dobili su novog "miljenika": Zove se Zoran

Ruski mediji uveliko pišu o izjavama predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je uporedio pokliče “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini”.

Izvor: Osloboðenje

Četvrtak, 01.06.2023.

12:34

Ruski mediji dobili su novog
Foto: EPA-EFE/ Antonio Bat

Milanović je rekao u sredu da ne želi da sluša poklič "Slava Ukrajini" u Hrvatskoj i da nema razlike između uzvika "Slava Ukrajini" i "Za dom spremni".

“Mučim se kao Isus da stavimo pokliče poput ZDS-a sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te prevaspitati. Ali, između ‘Za dom spremni’ i ‘Slava Ukrajini’ nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili hiljade Jevreja, Poljaka… To ne želim da slušam u Hrvatskoj”, kazao je, između ostalog, Milanović.

O njegovim izjavama raspisali su se brojni ruski mediji, što nije prvi put da je Milanović u fokusu ruskih medija, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Ruska IZvestija je navela da hrvatski predsednik Milanović ukrajinski nacionalistički pozdrav naziva fašističkim. “On se svim silama bori za uklanjanje slogana kao što je ‘Za dom spremni’, pozdrav hrvatskog ustaškog pokreta, analogan nemačkom fašističkom pozdravu”, piše Izvestia.

“Šef Hrvatske uporedio slogan ‘Slava Ukrajini’ s ustaškim pozdravom”, kaže Gazeta.

Tass navodi da je hrvatski predsednik ukrajinski nacionalistički pozdrav nazvao fašističkim, dok portal Mk.ru navodi da je Milanović zatražio da se ne koristi nacistički slogan “Slava Ukrajini”.

“Hrvatski predsednik kritikovao je pozdrav ‘Slava Ukrajini’, a zapadne zvaničnike nazvao je nepismenima”, zaključuje ruska Lenta, prenosi Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: