U Kijevsko-pečerskoj lavri se oglasilo zvono za uzbunu

U Kijevo-Pečerskoj lavri čuje se "nabat" – zvono za uzbunu za okupljanje naroda, saopštila je kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC).

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2023.

10:31

U Kijevsko-pečerskoj lavri se oglasilo zvono za uzbunu
Tanjug/AP Photo/Andrew Kravchenko

"Signal za uzbunu oglasio se pored crkve Rođenja Bogorodice. Molimo sve da se mole", navodi se na Telegramu.

U lavru su ranije stigli članovi komisije Nacionalnog istorijskog spomenika „Kijevsko-pečerska lavra“, kojima vernici ne dozvoljavaju da uđu na teritoriju lavre.

Sputnjik podseća Nacionalni istorijski spomenik "Kijevsko-pečerska lavra" naložio monasima kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) da napuste manastir do 29. marta. Kako je saopšteno, od ovog datuma prestaje da važi ugovor o zakupu zaključen 2013. godine, pa monasi moraju da napuste sve prostorije koje su im predate.

Sinod UPC objavio je 23. marta poziv najvišim arhijerejima, sveštenstvu i parohijanima crkve sa pozivom da zaštite njeno pravo da se nalazi u Kijevsko-pečerskoj lavri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: