Belgija optužila sedam osoba zbog planiranja terorističkih napada

Belgijske vlasti su optužile sedam osoba za ''moguće terorističke napade''.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.03.2023.

21:14

Belgija optužila sedam osoba zbog planiranja terorističkih napada
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

To se desilo dan nakon što su belgijski tužioci saopštili da je uhapšeno osmoro ljudi pod sumnjom da su planirali terorističke napade u toj zemlji.

Tužioci su u saopštenju naveli da su četiri osobe, od kojih je troje Belgijanaca i jedan Turčin, optužene za učešće u aktivnostima terorističke grupe, pripremanje terorističkog dela, pokušaj atentata i nameru širenja poruke za podsticanje na izvršenje terorističkog dela, kao i da su oni povezani sa potencijalnim napadom u Antverpenu, prenosi Rojters.

Dvoje Belgijanaca i jedan Bugarin optuženi su za potencijlani napad u Briselu, dok je jedna osoba opružena za učešće u delovanju terorističke grupe, pripremanje terorističkog dela i širenje poruke sa namerom podsticanja na izvršenje terorističkog dela.

U prethodnom saopštenju od ponedeljka, tužioci su rekli da je policija izvršila racije na pet adresa u Briselu, Antverpenu i u Eupenu, gradu blizu nemačke granice, i privela petoricu muškaraca, od kojih su najmanje dvojica osumnjičena da su planirali napad.

Rojters podseća da je Belgija sklonište za više počinilaca terorističkih napada u Parizu 2015. u kojima je poginulo 130 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: