Rusija upozorila NATO: Nadamo se da shvatate ozbiljnost situacije

Rusija se nada da će NATO shvatiti ozbiljnost situacije raspoređivanja nuklearnog oružja u Belorusiji, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 29.03.2023.

19:45

Rusija upozorila NATO: Nadamo se da shvatate ozbiljnost situacije
EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

"Nadamo se da NATO funkcioneri adekvatno ocenjuju ozbiljnost situacije, a najvažnije je da adekvatno ocenjuju oni političari i lideri vodećih NATO zemalja koji pretenduju na rukovođenje svetom po onim kanonima i stavovima koje su sami za sebe formulisali“, rekao je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"Vidimo da naši ozbiljni signali i naše akcije ‘klize po površini’ u tim zemljama. Oni čak ne ostavljaju ni neke spoljne tragove na navedene grupe, tako da se morate suočiti sa promenljivom stvarnošću“, dodao je on.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije je naveo da izjava predsednika Rusije "predstavlja kompleks događaja koji su se sprovodili, sprovode i koji će se i u budućnosti sprovoditi“.

"Zanemarivanje svega ovoga je manifestacija fundamentalne i duboke neodgovornosti političara koji su na vlasti, u celini i zapadnih elita pred svojim zemljama, pred svojim narodima, pred međunarodnom bezbednošću“, podvukao je Rjabkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: