Hag smanjio kazne zatvora Gucatiju i Haradinaju

Apelacioni sud u Hagu smanjio je danas za po tri meseca zatvorske kazne Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.02.2023.

15:48

Hag smanjio kazne zatvora Gucatiju i Haradinaju
EPA-EFE/PIROSCHKA VAN DE WOUW/POOL

Žalbeno veće smanjilo je kaznu bivšem predsedniku i potpredsedniku udruženja veterana tzv OVK sa četiri i po godine zatvora, na četiri godine i tri meseca, a u kaznu je uračunato vreme koje su njih dvojica proveli u pritvoru od septembra 2020. godine, prenosi Koha.

Predsednik suda Mišel Pikard rekao je da će obojica ostati u pritvoru u Hagu, dok ne budu prebačeni u zemlju u kojoj će služiti kaznu.

Osnovni sud u Hagu je 18. maja osudio Gucatija i Haradinaja na po četiri i po godine zatvora, a proglašeni su krivim za ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, zastrašivanje u toku krivičnog postupka i povredu tajnosti postupka, a proglašeni su nevini za krivično delo osvete, navodi Koha.

Porota je obojicu osudila i na novčanu kaznu od po 100 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: