Tadić govori ono o čemu Kurti mašta: Zajedno ruše dogovor koji garantuje ZSO

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić postao je popularan u Prištinskim medijima.

Izvor: B92

Nedelja, 29.01.2023.

11:42

Tadić govori ono o čemu Kurti mašta: Zajedno ruše dogovor koji garantuje ZSO
EPA/SRDJAN SUKI

Tadić je glavna zvezda medija u Prištini zbog izjave koja podupire mišljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Naime, u izjavi Tadić kritikuje Briselski sporazum hvaleći se kako je odbijao da ga potpiše.

"Ono što sam do sada video i što se pokazalo u javnosti, ne bih potpisao. I za razliku od drugih, ja to ne govorim na demagoški način, već stojim iza sebe, jer sam odbio da potpišem ono što je kasnije ova vlada potpisala kao Briselski sporazum", rekao je Tadić.

Činjenica je pak, da je Briselskim sporazumom dobijen mir na teritoriji Kosova i Metohije, ali i da on garantuje osnivanje ZSO.

Dakle, Tadić ovom izjavom podupire želje i mišljenje Kurtija koji je na svaki način poslednjih meseci gazi Briselski sporazum.

Tako je izjava bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića opasna, jer dolazi baš u trenucima kada je naš narod jedinstven na KiM i odlučan da brani svoje pravo za opstanak i formiranje ZSO, dok Priština na čelu sa Kurtijem svakodnevno zadaje smrtonosne udarce Briselskom sporazumu.
Foto: Printscreen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: