Amerika može da završi rat – Rusija je sve priznala

Amerika, da to želi, mogla bi da završi konflikt u Ukrajini tako što bi dala tu direktivu Kijevu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Sputnjik

Petak, 27.01.2023.

13:21

Amerika može da završi rat – Rusija je sve priznala
Foto: Profimedia

On je to kazao komentarišući izjavu bivšeg američkog lidera Donalda Trampa da bi on lično konflikt završio za svega 24 časa.

"Teoretski Tramp nije daleko od istine. Predsednik Amerike zaista, da želi, mogao bi da stavi tačku na konflikt tako što bi izdao određenu direktivu kijevskim vlastima. Samo to bi bilo dovoljno da se konflikt okonča. Doduše, ne za dan-dva, ali u tome je ključ", istakao je Peskov.

Prethodno je bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio da bi zaustavio konflikt u Ukrajini za svega 24 časa.

"Da sam ja predsednik rata između Rusije i Ukrajine nikada ne bi bilo. Čak i u ovom trenutku da sam predsednik mogao bih da se dogovorim i da zaustavim ovaj užasni rat i to za svega 24 časa", dodao je on.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: