Moskva sprema osvetu?

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je "faktorom opasnosti" izjave Ukrajine o nastavku napada na Rusiju, preduzimaju se neophodne mere.

Izvor: M. J.

Utorak, 06.12.2022.

11:30

Moskva sprema osvetu?
Foto: Profimedia

"Naravno, otvoreno deklarisana linija ukrajinskog režima da nastavi sa takvim terorističkim aktima, to je faktor opasnosti. I, naravno, to se uzima u obzir i preduzimaju se neophodne mere", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li Kremlj vidi opasnost u intenziviranju udara na rusku teritoriju poslednjih dana.

On je takođe napomenuo da se Savet bezbednosti Rusije obično sastaje jednom nedeljno. Ranije je saopšteno da 6. decembra ruski predsednik Vladimir Putin održava operativni sastanak sa članovima Saveta bezbednosti Rusije.

Kako je navedeno, Putin je predložio da se razgovara o pitanjima obezbeđenja unutrašnje bezbednosti.

Penzionisani admiral američke mornarice Džejms Stavridis, bivši vrhovni komandant NATO savezničkih snaga u Evropi, smatra da pokušaji napada na ruske aerodrome signaliziraju novi i opasan zaokret u sukobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: