"Ukrajinci vraćaju teritorije. Do proleća..."

Turska očekuje "jasnu sliku" rata do proleća sledeće godine, rekao je njen ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

18:12

Foto: EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

"Sada Ukrajina napreduje na terenu, ponovo preuzima neke od svojih okupiranih teritorija. Ali Rusija zauzvrat namerno cilja na civilnu infrastrukturu. Tako da život posebno Ukrajincima, a i svima nama, postaje težak“, rekao je Čavušoglu.

"Mislim da ćemo imati jasnu sliku o prekidu vatre ili primirju ili pregovaračkom stolu pre proleća. Ali nećemo odustati. Kao Turska, nastavićemo sa našim naporima", dodao je on. "Rat Rusije protiv Ukrajine postao je komplikovaniji jer su borbe na terenu postale sve intenzivnije“, rekao je Čavušoglu, dodajući da bi neke zapadne zemlje trebalo da učine više da se dve strane dovedu za pregovarački sto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: