Smenjeni pakistanski premijer odustao od marša na Islamabad

Bivši pakistanski premijer Imran Kan odustao je od planova za marš na Islamabad.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2022.

20:40

Smenjeni pakistanski premijer odustao od marša na Islamabad
EPA-EFE/SOHAIL SHAHZAD

Kan, koga je parlament smenio nakon izglasavanja nepoverenja ove godine, povređen je u pucnjavi na mitingu prošlog meseca gde je pokušao da prikupi podršku za nove izbore.

On je najavio marš na Islamabad kako bi paralisao vladu, ali je zatražio od svojih pristalica da se mirno raziđu nakon mitinga u gradu Ravalpindi, nekoliko kilometara od prestonice. "Neću nastaviti sa planom“, rekao je Kan. Bio je to njegov prvi miting otkako je ranjen. Khanova vladavina između 2018. i 2022. godine bila je potkopana ekonomskim padom, brutalnim medijskim ograničenjima i proizvoljnim hapšenjima političkih protivnika. Ali nedavno je njegova popularnost ponovo porasla, piše dpa. Uprkos odustajanju od marša na Islamabad, Kan je najavio planove za povlačenje iz vlada dve provincije kojima vladaju njegova stranka i saveznici, što bi mogao da izazove ustavnu krizu i dovede do novih nacionalnih izbora. Eksperti kažu da bi politička kriza mogla pogoršati pakistansku ekonomiju, koja već ima pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: