"Situacija na Kosovu i Metohiji i dalje veoma napeta"; Vučić prozreo karte Prištine, znao je kada blefiraju

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji i dalje veoma napeta.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2022.

14:38

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/ nr

On je dodao da je mnogo otvorenih pitanja i da se nada da će se odgovori tražiti u formi dijaloga.

"Srbi su zabrinuti jer se ne zna kakav je sledeći korak Kurtija, čoveka koji je pokazao da donosi ne baš racionalne odluke i da nije čovek dogovora", rekao je ministar za TV Pink, navodeći da je "Vučić mudro sagledao karte protivnika i znao kada blefiraju, tako da su ostale KM tablice".

Vučević je rekao da Srbija "uvek bira kad god ima prostor makar i milimetar, da se rešenje traži kroz dijalog, što ne znači da će progutati sve, naprotiv, ali mi želimo da sprečimo ratove i sukobe".

Kako je naveo, "naša vojska je hrabra i odlučna da ispuni sve zadatke koje dobija od državnog vrha, ali Srbija uvek gleda da se do rešenja dođe kroz dijalog, dogovor, kompromis".

"Želim da Srbi na Kosovu i Metohiji, kao i svuda gde žive, budu sigurni i mirni. Da nemamo ratove, da političari razgovaraju koliko god treba bez nekog vremenskog limita", rekao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: