Peskov potvrdio: "Rusija će učestvovati"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je danas da će Rusija učestvovati na samitu G20 na Baliju, ali da format njenog učešća ostaje neodređen.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.10.2022.

20:13

Peskov potvrdio:
EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA / POOL

"Rusija će učestvovati, ali format ostaje neodređen", kazao je Peskov, prenela je agencija TAS S.

Ranije je ambasador Indonezije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Husin Bagis izjavio u intervjuu za lokalni list "Nacional" da su se i predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saglasili da prisustvuju samitu G20.

"Obojica su se saglasila da prisustvuju", rekao je ambasador Bagis.

Samit G20 održava se 15-16. novembra na Baliju, a ruski predsednik je ranije rekao da je od predsednika Indonezije dobio poziv da učestvuje na samitu, preneo je Sputnjik.

Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je juče da ne isključuje mogućnost da se sastane sa ruskim liderom Vladimirom Putinom tokom samita G20.

"Videćemo", rekao je Bajden novinarima u odgovoru na pitanje da li bi iskoristio skup G20 na Baliju kao priliku da direktno razgovara sa Putinom, preneo je Gardijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: