Svetu preti nuklearno uništenje? "Putin se ne šali"

Francuski predsednik Emanuel Makron reagovao je danas u Pragu na izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena da postoji rizik od nuklearnog "Armagedona".

Izvor: Tanjug

Petak, 07.10.2022.

18:08

Svetu preti nuklearno uništenje?
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

On je rekao da o takvim pitanjima "moramo govoriti uz oprez".

"Moramo razgovarati uz oprez kada komentarišemo takva pitanja", rekao je Makron novinarima na kraju samita Evropske unije, preneo je Rojters.

Bajden je juče izjavio da je rizik od nuklearnog uništenja sveta na najvišem nivou od kubanske raketne krize 1962. godine, pošto ruski zvaničnici govore o mogućoj upotrebi taktičkog nuklearnog oružja, u trenutku kada beleže značajnije neuspehe u osmomesečnom ratu u Ukrajini.

On je rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin "momak koga prilično dobro poznaje" i da se ruski lider "ne šali kada govori o upotrebi taktičkog nuklearnog oružja ili biološkog ili hemijskog oružja''''.

Američki predsednik je naveo da se svet nije suočio sa "mogucnošću Armagedona još od Kenedija i kubanske raketne krize."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: