Amerikanci i Rusi? "Sarađujemo, sve vreme, besprekorno"

Sukob u Ukrajini nije uticao na nivo saradnje Nacionalne vazduhoplovne i svemirske administracija (NASA) i Roskosmosa.

Izvor: Novosti

Sreda, 05.10.2022.

08:20

Amerikanci i Rusi?
EPA/EFE/ YURI KOCHETKOV/Ilustracija

To je izjavila šefica NASA tima za podršku komercijalnom programu letenja sa posadom Liza Mekalum.

"Složeni događaji se dešavaju širom sveta. Što se tiče našeg rada u okviru komercijalnog programa lansiranja sa posadom, nastavljamo da radimo kao i ranije, održavajući komunikaciju i ostajući posvećeni obezbeđivanju bezbednosti letova", rekla je Mekalumova, upitana da li je situacija oko Ukrajine utaicala o saradnji američkih i ruskih astronauta.

Ona je objasnila da su od početka pandemije stručnjaci NASA-e morali da sprovode neke procese na daljinu, ali da sve funkcioniše u najboljem redu.

"Sve funkcioniše besprekorno, a sa našim kolegama širom sveta smo ranije radili u virtuelnom formatu, tako da se ništa nije promenilo u tom smislu. U potpunosti smo posvećeni radu sa našim međunarodnim partnerima", rekla je ona, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: