Nemci imaju problem, šta se dešava? "Pokušali su..."

Neidentifikovane bespilotne letelice primećene su iznad terena za obuku Oružanih snaga Savezne Republike Nemačke u Bavarskoj.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2022.

16:00

Nemci imaju problem, šta se dešava?
Foto: EPA-EFE/GAILAN HAJI

Tu informaciju prenosi "Biznis Insajder" pozivajući se na nemačko Ministarstvo odbrane.

"U noći između 30. septembra i 1. oktobra nepoznate osobe su pokušale da špijuniraju poligon Bundesvera Vildfleken koristeći bespilotne letelice", navodi se u izveštaju, a portal "Njuzikon" prenosi da se upravo na ovom poligonu obučavaju ukrajinski vojnici.

Napominje se da je ukupno viđeno oko 12 dronova.

Podsetimo, nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht juče je doputovala u Odesu prilikom nenajavljene posete, gde je obećala Ukrajini isporuku prvog protivavionskog raketnog sistema "Iris-T SLM", piše "Velt", prenose "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: