Određen pritvor serijskom silovatelju

Nakon saslušanja I. M. serijskog silovatelja koji je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, određen je pritvor.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy

Sudija za prethodni postupak Prvog suda odredio pritvor do 30 dana, prenose mediji.

Podsetimo,I. M. je na saslušanju priznao da je rekao novinarkama "Ako odlučim da vas silujem, ja ću da vas silujem, ako nema nikoga da to spreči", ali je tvrdio da to nije rekao sa ciljem da im preti, već kaže da je to bio deo njegove priče kada je opisivao silovanja koja je počinio.

Nakon toga zamenik tužioca je predložio sudu da se I. M. odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu