Pakistan: U napadu militanata poginulo dva vojnika

U napadu militanata u pakistanskoj jugozapadnoj provinciji Beludžistan poginula su dva vojnika, a šest je ranjeno, saopštila je danas vojska.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.08.2022.

19:52

Pakistan: U napadu militanata poginulo dva vojnika
Tanjug/AP Photo/Fareed Khan

Kako se navodi, jedan od ranjenih vojnika bio je oficir koji je povređen tokom teške razmene vatre sa napadačima, preneo je AP.

Militanti su potom proterani u planine u provinciji Host, navodi se u saopštenju.

Zvaničnici su rekli su da je u napadu ranjeno šest vojnika i dva civila.

Vojska nije identifikovala napadače i nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad.

Međutim, kako navodi AP, pobunjenici iz Beludžistana koji deluju u regionu izveli su slične napade na bezbednosne snage poslednjih meseci, a ciljali su i na rudare.

Skoro dve decenije, Beludžistan je bio poprište pobune Oslobodilačke vojske Beludžistana i drugih separatističkih grupa koje zahtevaju nezavisnost od centralne vlade u Islamabadu, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: