Putinu je Zelenski glavni cilj?

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i mapu sukoba u Ukrajini.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2022.

08:06

Putinu je Zelenski glavni cilj?
EPA-EFE/PAVEL BYRKIN / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Američki Stejt department pozvao je ruske snage da prekinu sve vojne aktivnosti oko nuklearne elektrane Zaporožje i podrže stvaranje demilitarizovane zone usred novih izveštaja o granatiranju 11. avgusta.

Ukrajinske i ruske okupacione vlasti optužile su jedna drugu za granatiranje nuklearne elektrane 11. avgusta. Ukrajinska nuklearna kompanija Energoatom izvestila je da je rusko granatiranje oštetilo prostor komandne kancelarije, skladište izvora radijacije i obližnju vatrogasnu stanicu. Ukrajinski centar za strateške komunikacije saopštio je da ruske snage namerno prave provokacije u nuklearnim elektranama i sprovode opasne testove na dalekovodima kako bi okrivili ukrajinske snage u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN).

Putinova administracija odobrila

Ukrajinski obaveštajci su upozorili da Kremlj priprema scenu za pokretanje informativnog napada na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u pokušaju da ga diskredituje. Ukrajinska glavna vojnoobaveštajna uprava (GUR) saopštila je da je administracija ruskog predsednika odobrila stvaranje nove obaveštajne operativne grupe u okviru ruskih specijalnih službi odgovornih za širenje lažnih vesti o Zelenskom.

GUR je napomenuo da su ruske specijalne službe 10. avgusta napravile stranicu na kojoj planiraju da to urade, pripremile lažne snimke i komentare na društvenim mrežama i uspostavile mrežu blogera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: