RHMZ najavio: Preokret

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je u četvrtak da nas za vikend očekuje osveženje praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2022.

14:58

RHMZ najavio: Preokret
EPA-PHOTO/EPA/STARKIN

Prema najavi RHMZ-a, za vikend se očekuju veće količine padavina, koje će doneti osveženje.

"Lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji se u petak očekuju u centralnim i južnim delovima Srbije, za dane vikenda će se intenzivirati uz količinu padavina u subotu lokalno iznad 30 mm za 24 h, a u nedelju iznad 20 mm za 12 h. Više padavina će biti u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije", stoji u najavi RHMZ-a.

Kako se navodi u istoj najavi, sledeće sedmice očekuje se osetniji porast temperature, uz postepeno razvedravanje od ponedeljka, a najtopliji dani će biti četvrtak i petak, 18. i 19. avgust, kada se ponovo očekuje da maksimalna temperatura bude oko i iznad 35 stepeni Celzijusove skale.
Printskrin/hidmet.gov.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: