Češki borbeni avioni spremni za patroliranje

Češki borbeni avioni će od septembra čuvati vazdušni prostor susedne Slovačke, najavio je danas premijer Češke Petr Fiala.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.07.2022.

13:39

Češki borbeni avioni spremni za patroliranje
EPA-EFE/Joédson Alves

Slovačka je zatražila od saveznika iz NATO da patroliraju njenim nebom, jer je odlučila da prizemlji svoje borbene avione ruske proizvodnje MiG-29, koji bi mogli da budu poslati u susednu Ukrajinu i pomognu Kijevu da se odbrani od ruskog napada, preneo je Rojters.

"Ne vidim tu nikakav problem, vlada će to sigurno odobriti", rekao je Fiala u televizijskoj debati sa slovačkim kolegom Eduardom Hegerom. Slovačka je 2018. godine naručila borbene avione F-16 iz SAD.

Očekivalo se da prvi avioni stignu ove godine i da isporuka bude okončana sledeće, ali se sada pretpostavlja da će isporuka biti obavljena tek 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: