"Nema povratka"

Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je sa samita G7 da neće biti povratka u vreme pre napada Rusije na Ukrajinu koji je doveo do dugoročnih promena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2022.

18:56

Foto: Profimedia

"Kada se situacija promeni, moramo i mi da se promenimo", ukazao je Šolc u izjavi jednoj nemačkoj televiziji na kraju drugog dana samita G7 koji se održava u Bavarskim Alpima, prenosi Rojters.

Šolc, koji je domaćin ovogodišnjeg skupa, rekao je da su lideri G7 danas vodili konstruktivne razgovore sa predstavnicima gostujućih zemalja - Indije, Indonezije, Senegala, Južne Afrike i Argentine - koje je nazvao "demokratijama budućnosti".

"Dobro je, važno i neophodno da razgovaramo jedni sa drugima. Slušanjem se uspostavlja međusobno razumevanje i tako se olakšava naš posao", rekao je on.

Pročitajte još:

  • Lideri G7 žele da ograniče cenu ruske nafte


  • Lideri G7 najavili zabranu uvoza ruskog zlata


  • G7 samit: Šta velika sedmorka radi povodom Ukrajine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: