Povučen Zakon o popisu stanovništva bez obrazloženja

Vlada Crne Gore, saopštila je da je iz skupštinske procedure danas povukla Predlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova.

Izvor: Novosti
Podeli
Ilustracija: Depositphoto/ Xload
Ilustracija: Depositphoto/ Xload

Ovaj Predlog je utvrdila prethodna izvršna vlast. Zaključak o povlačenju Predloga zakona donet je na sednici Vlade održanoj 12. Maja, saopšteno je u utorak na sajtu Vlade.

Predlog Zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova utvrdila je Vlada predsednika Zdravka Krivokapića, 29. decembra prošle godine, a 14. januara dostavila ga je Skupštini Crne Gore na razmatranje.

Za sada nema detaljnijeg obrazloženja o ovoj odluci Vlade koja će bez sumnje izazvati brojne reakcije u javnosti.

Da podsetimo, u ekspozeu prilikom izbora 43 Vlade crne Gore, aktuelnog premijera Dritana Abazovića zapisano je da se u prvom kvartalu rada nove vlade planira predlog zakona o popisu stanovništva u skladu sa evropskim standardima.

Pitanje popisa stanovništva, koji je odlagan iz politikantskih razloga, već poar godina izaziva tenzije u Crnoj Gori jer za deo političke javnosti on nije statističko, već pitanje nacionalnog i verskog prebrojavanja, što su DPS-SDP vlasti izbegavale da učine na vreme, a taj posao nije završila ni Vlada Zdravka Krivokapića, uprkos obećanjima i odvajanjem dodatnih budžetskigh sredstava za tu svrhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu