Promenjen Ustav Srbije VIDEO/FOTO

Skupština Srbije proglasila je promenu Ustava u oblasti pravosuđa koja je izglasana na referendumu.

Izvor: B92

Sreda, 09.02.2022.

17:15

Promenjen Ustav Srbije VIDEO/FOTO
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Sednica Skupštine održana je u 17 h i na njoj je proglašen Akt o promeni Ustava Srbije i Ustavni zakon za sprovođenje Akta o promeni Ustava Srbije.

Reč je o svečanoj sednici, te je ispred Doma narodne skupštine postavljena Garda, a na sednici je intonirana himna Srbije.

Sednici su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i članovi njenog kabineta, predstavnici diplomatskog kora i predstavnici pravosuđa.

Kako je ranije najavljeno, sednicom o proglašenju promene Ustava Skupština završava rad u ovom sazivu, a naredne nedelje očekuje se raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg
Propisano je da akt o promeni Ustava stupa na snagu kada ga proglasi Narodna skupština.

Na republičkom referendumu zaokruživanjem odgovora ''da'' izjasnilo se 1.189.460 glasača ili većina izašlih, pa se akt smatra usvojenim.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg
“Želim još jednom da se zahvalim svima koji su učestvovali u ogromnom poslu ustavnih promena. Srbija je napravila veliki iskorak u oblasti vladavine prava i u dubokom je interesu Srbije i njenih građana. Zahvaljujem građanima koji su glasali”, rekao je Dačić.

Narodna skupstina je proglasila i Ustavni zakon za sprovođenje akta o promeni Ustava na osmoj posebnoj sednici.

“To će ostati kao amanet ovog saziva Narodne skupštine, da je to redak primer da se aktuelna vlast odrekla dela svojih ovlašćenja, naročito kada je reč o kadrovskoj problematici, vrednost je utoliko veća”, rekao je Dačić.
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: