Pat pozicija VIDEO

Moskva -- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u razgovoru sa novinarima izjavio da Moskva ne želi rat, ali da neće dozvoliti Zapadu da ignoriše njene interese.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP
Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

"Ako je do Rusije – rata biti neće", rekaoo je Lavrov.

"Međutim, Rusija neće dozvoliti Zapadu da na najgrublji način ignorišu naše interese. Pregovori po pitanju bezbednosnih garancija sa SAD i NATO nisu završeni", kazao je on odgovarajući na pitanje glavne urednice "Sputnjika" i televizije "RT" Margarite Simonjan da li postoji šansa da do rata uopšte dođe.

Govoreći o bezbednosnim garancijama Lavrov je kazao i da u odgovoru SAD i NATO postoje i određene "racionalne tačke". Međutim, rekao je i da ga je sramota u ime onoga ko je iz Vašingtona poslao odgovor Rusiji na predlog Moskve o bezbednosnim garancijama.

Zatim je rekao i da, ako se stavovi SAD i NATO u okviru pregovora o bezbednosti ne pomere ni za milimetar, neće se pomeriti ni ruski stavovi.

To praktično znači da će celokupna situacija Ukrajine ostati "zaleđena".

Ministar inostranih poslova Rusije razgovara sa novinarima o aktuelnim pitanjima ruske spoljne politike.

Lavrov u studiju razgovara sa glavnom urednicom agencije "Sputnjik" Margaritom Simonjan, novinarom "Govorit Moskva" Romanom Babajanom, Vladimirom Sungorkinom iz "Komsomolske pravde" i Aleksejom Venediktovom iz "Eho Moskve".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu