Odavao važne podatke o vakcinama? Direktor u SZO pod istragom

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da ispituje optužbe da je regionalni direktor te organizacije u Aziji maltretirao osoblje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/ruskpp
Foto: Depositphotos/ruskpp

Kako navode, direktor je koristio rasistički jezik i odavao Japanu osetljive podatke o vakcinama.

SZO je u saopštenju dostavljenom Rojtesu navela da je “upoznata sa optužbama i da preduzima sve odgovarajuće korake da nastavi rad na tom pitanju”.

Saopštenje SZO je usledilo nakon izveštaja agencije AP u kojem se pominje interna žalba koju je “zabrinuto osoblje SZO” dostavilo višem rukovodstvu, a u kojoj su iznete optužbe na račun Takešija Kasaija, regionalnog direktora SZO zaduženog za region Zapadnog Pacifika.

Prethodno je Kasai, čije je sedište u Manili, priznao da je “strog prema zaposlenima”, ali je odbacio optužbe za rasizam i deljenje poverljivih informacija sa Japanom.

U izveštaju AP se navodi da je Kasaijev autoritarni stil doveo do odlaska više od 55 ključnih službenika u poslednjih godinu i po i da većina njih nije zamenjena.

Kasai je optužen za davanje “rasističkih i pogrdnih primedbi osoblju određenih nacionalnosti“ i za stvaranje “toksične atmosfere“ sa “kulturom sistemskog maltretiranja i ismevanja javnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu