Dačić: Prvi put Evropol zvanično informisao o pretnji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da je ovo prvi put od kako Srbija sarađuje sa Evropolom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.01.2022.

22:56

Dačić: Prvi put Evropol zvanično informisao o pretnji
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Rekao je da je Evropol zvanično objavio informaciju o postojanju pretnje za bezbednost predsednika Aleksandra Vučića, dodajući i da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin javnosti to ne bi saopštio da informacija nije kredibilna.

On je za TV Pink istakao da je reč o kredibilnim stvarima, kao i da treba što pre da prestanu omalovažavanja ove informacije.

"Koliko je meni poznato, ovo je prvi put, otkad postoji naša saradnja sa Evropolom, da smo zvančno dobili informaciju. Sigurno ne bi dali tu informaciju da ona nije kredibilna. Evropol je, takođe, tu informaciju dobio od službe članice EU, isto tako je to kredibilan izvor. Treće, ministar to ne bi sigurno saopštio da to nije tačno. Da to nije tačno, Evropol bi do sada to demantovao", kazao je Dačić.

Drugo pitanje, kako je rekao Dačić, jeste pitanje unutrašnjih faktora.

"Da li je moguće da se tako nešto priprema, a da nisu upućeni faktori iznutra i to je nešto što izaziva mnogo veću zabrinutost i tu bi zaista trebalo da se prestane sa nekim licitiranjem verbalnim oko svega toga nego da se preduzimaju određene radnje, nego da se pohapse svi oni koji imaju bilo kakve veze sa tim pripremama ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: