Ispaljeni projektili iznad grada Natanca; "Nema razloga za brigu"

Iranska protivvazušna odbrana ispalila je danas projektile iznad grada Natanca, u sklopu uvežbavanja brze reakcije, izvestila je državna televizija.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.12.2021.

21:20

Ispaljeni projektili iznad grada Natanca;
Ilustracija: Profimedia

"Takve vežbe se izvode u potpuno bezbednom okruženju i nema razloga za zabrinutost", rekao je za iransku državnu televiziju portparol vojske Šahin Takihani, prenosi Rojters.

Ranije danas, iranske novinske agencije javile su da se na nebu iznad Natanca, 20 kilometara od postrojenja koje važi za glavno u iranskom nuklearnom programu, čula velika eksplozija.

Poluzvanična agencija Fars pozvala se na svog reportera u obližnjem Badrudu, koji je rekao da je eksplozija trajala kratko, kao i da ju je pratio intenzivan bljesak na nebu, navodi Rojters.

Postrojenja u Natancu su nekoliko puta bila meta sabotaža, od kojih se jedna dogodila u aprilu ove godine, a Iran je za eksploziju optužio Izrael.

Natanc se nalazi 250 kilometara južno od Teherana i predstavlja najveće iransko postrojenje za obogaćivanje uranijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: