Oštre reči Irana: "Izrael širi otrovne laži"

Teheran je danas optužio Izrael da "širi otrovne laži" na bečkim pregovorima o oživljavanju nuklearnog sporazuma Irana sa velikim silama iz 2015. godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/ ABEDIN TAHERKENAREH
EPA/EFE/ ABEDIN TAHERKENAREH

Pročitajte još:

"Kina, Rusija, Iran i terorozam, najveće pretnje Britaniji"

Izrael upozorio: Oprez

"Izraelski režim, čije se postojanje oslanja na tenzijama, širi laži sa ciljem da otruje bečke razgovore. Sve strane u pregovaračkoj sobi se sada suočavaju sa testom nezavisnosti i političke volje da se izvede posao do kraja, nezavisno od lažnih vesti koje su napravljene da unište mogućnost uspeha".

Ovo je izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Said Katibzadeh, preneo je Rojters.

Britanska agencija navodi da se ne zna na koje vesti je mislio Katibzadeh, ali je izveštač iz Tel Aviva američke novinske kuće "Aksios" naveo da je Izrael podelio obaveštajne podatke sa SAD i nekoliko evropskih saveznika u kojima se navodi da Iran preuzima tehničke korake za pripremu obogaćivanja uranijuma na 90 odsto čistoće, što je nivo koji je neophodan za nuklearno oružje.

U izjavi nakon susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid u utorak je rekao da Iranci žele da kupe vreme kako bi napravili napredak u nuklearnom programu i da vodeće svetske sile moraju da istupe sa drugačijim pristupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu