"Ne ulazite u prodavnicu"; policajac ispalio devet hitaca i usmrtio muškarca u invalidskim kolicima VIDEO

Policajac iz američkog grada Tusona u Arizoni ubio je muškarca u invalidskim kolicima, ispalivši devet hitaca, a policijska uprava mu je spremila otkaz.

Izvor: Novosti
Podeli
Depositphotos/ zeferli@gmail.com
Depositphotos/ zeferli@gmail.com

U ponedeljak uveče Ričard Li Ričards (61) je bio u motorizovanim invalidskim kolicima i kretao se ka ulazu supermarketa "Lus" (Lous) u Tusonu, kada se policajac pojavio iza njega sa repetiranim pištoljem.

To se dogodilo pošto je zaposleni u "Volmartu", koji deli prostor sa "Lusom", upozorio policajca da je video Ričardsa da je odneo kutiju alata, a da nije platio, objavio je "Vašington post".

Zaposleni i policajac Rajan Remington pratili su Ričardsa kroz parking, a u jednom momentu Ričards je zamahnuo nožem ka zaposlenom, dodaju iz policije.

"Ne ulazite u prodavnicu, gospodine", vikao je Remington, dok se Ričards kretao ka ulazu u "Lus".

Remington je potom, kako deluje na snimku bez upozorenja, prišao s leđa Ričardsu i ispalio u njega devet metaka sa male udaljenosti.

U utorak je šef policije Tusona Kris Magnus rekao novinarima da je policijska uprava pokrenula postupak za davanje otkaza Remingtonu, dodavši da tužilaštvo ispituje incident.

"Da budem jasan, duboko sam zabrinut zbog akcije policajca Remingtona. Njegova upotreba smrtonosne sile u ovom slučaju je očigledno kršenje zakona i direktno se kosi sa više aspekata naše obuke o korišćenju oružja", kazao je Magnus, preneo je Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu