Podneta krivična prijava protiv Zelenovića

Poverenik Gradskog odbora SNS Šabac i narodni poslanik dr Boban Birmančević podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/ New Africa
Foto: Shutterstock/ New Africa

Krivičnu prijavu podneo je protiv Nebojše Zelenovića, Dušana Kostadinovića, Dušana Tufegdžića i Vladimira Terzića "zbog kršenja Ustava Republike Srbije, uskraćivanja slobode kretanja, izazivanja nereda i nasilja koji su doveli do ugrožavanja života i zdravlja ljudi".

Krivične prijave podnete su i protiv Dragana Milovanovića Crnog i Stefana Vasića zbog izazivanja nereda i nanošenja teških telesnih povreda.

"Krivična prijava dr Bobana Birmančevića odnosi se na događaje od subote 27. novembra, kada je grupa demonstranata, koju su predvodila lica iz krivične prijave, na neprijavljenom skupu koji je održan na mostu preko reke Save, zaustavila saobraćaj i time onemogućila građane da se slobodno kreću", kaže Birmančević.

"Demonstranti su čak u svojoj nameri da spreče slobodan prelazak mosta u proteste uključili i poljoprivrednu mehanizaciju, čime je dodatno otežano saobraćanje svih onih koji su imali potrebu tuda da prolaze. Takođe, pomenuti skup pratili su i neredi izazvani od strane organizatora, čime je život građana koji nisu prisustvovali blokadi mosta bio ugrožen. Tom prilikom naš sugrađanin Duško Prokić zadobio je teške telesne povrede."

Birmančević ističe da "zahteva od nadležnih da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima i po zakonu Republike Srbije i da pod hitno procesuiraju izgrednike".

"Nasilju se mora stati na put, jer ne postoji opravdanje da se primenom sile ostvaruju bilo koja prava", kaže Birmančević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu