"Ima glasina o falsifikovanim kovid sertifikatima, ali nije još zabeležen takav slučaj"

U novembru je izvršeno više od 100.000 inspekcijskih nadzora u vezi mera protiv epidemije koronavirusa u Srbiji

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach

To je izjavio pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković i naveo da je zbog nepoštovanja mera napisano 1.400 naloga za kazne koje su ukupno iznosile oko 50 miliona dinara.

Stamenković je rekao za RTS da je broj napisanih kazni bio nešto manji u odnosu na oktobar, kada su kazne komunalne milicije i komunalne inspekcija zbog nepoštovanja mera iznosile ukupno 82 miliona dinara.

"Pojačan je nadzor u javnom saobraćaju, dosta je izrečenih kazni za vozače i za građane. Najčešće su se kršile mere u prodavnicama", ocenio je Stamenković.

Prema njegovim rečima, za ugostiteljske objekte i kladionice u novembru je zbog nepoštovanja mera izrečeno 30 zabrana, i to najviše u Somboru, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Na pitanje da li su se inspekcije susrele sa falsifikovanim kovid sertifikatima prilikom kontrole ugostiteljskih objekata nakon 20 sati, Stamenković je rekao da se "šire glasine o falsifikovanju takvih dokumenata ali da inspektori do sada to nisu uspeli da konstatuju".

Stamenković je dodao da je inspekcija jednoj apoteci u Beogradu izrekla hitne mere zbog proizvodnje i prodaje leka "ivermektin" koji, kako je istakao "nije za humanu upotrebu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu