Bivši Kurtijev savetnik: Vruća šamarčina

Politički analitičar i nekadašnji savetnik kosovskog premijera Kurtija, Škeljzen Gaši ocenio je da su lokalni izbori pokazali da je Samoopredeljenje kažnjeno.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.10.2021.

10:17

Bivši Kurtijev savetnik: Vruća šamarčina
Ilustracija: Deposit photos/lajo_2

Razlog je loše rukovodstvo u opštinama u kojima je Samoopredeljenje imalo vlast, kao i zbog pogrešnog odabira kandidata, prenosi Ekonomija onlajn.

Gašije doda i da je emancipacija birača, koju su pokazali na na parlamentarnim izborima 14. februara ove godine, nastavljena.

"Samoopredeljenje je dobilo dobru i vruću šamarčinu, što je vrlo dobro. Kažnjeno je u tri opštine u kojima je vladalo veoma loše, kao što je Priština osam godina, degradirana i uništena, Južna Mitrovica četiri godine i Prizren četiri godine. Kažnjeni su i u tri opštine gde nisu dali dobre kandidate, kao što su Peć, Uroševac i Đakovica", rekao je Gaši.

Gaši je podsetio da ovo ponovo nisu bili parlamentarni izbori i da to ima veliki uticaj.

Dodao je i da je jedan do razloga rezultata Samooopredeljenja i nedolazak dijaspore, koja je glasala na izborima 14. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: