Komšić zabranio: "Neću medijski cirkus"

Fotoreporterima i kamermanima danas nije bilo dozvoljeno da uobičajeno snimaju početak sednice Predsedništva BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

13:27

Komšić zabranio:
EPA-EFE Andrej Cukic

Predsedavajući Željko Komšić, kaže da je on naredio zabranu u strahu da se, kako je rekao, situacija "sa harmonikašem" kojeg je u svoj kabinet doveo Milorad Dodik "ne pretvori u medijski cirkus".

Lako je glumiti mangupa, ali posledice tog mangupluka mogu biti loše", naveo je Komšić.

Rekao je da su od Službe unutrašnjeg obezbeđenja tražili izjašnjenje o tome ko je uneo harmoniku u Predsedništvo, te da je odgovor bio da je to učinio čovek koji se predstavio kao "Dodikov savetnik".

"Tražili smo izveštaj sekretara da nam kaže kako je do toga došlo. Znate šta bih ja sve uradio u određenom raspoloženju? Ali uvek moram da imam u glavi gde sam, ko sam, šta radim i kakve posledice to može imati", rekao je Komšić.

Dodao je da misli da je Dodik, kako je naveo, ovim potezom "samo sebe na neki način ponizio".

"To je stvar njegovog izbora, naša je obaveza da ne dozvolim ponižavanje institucija”, rekao je Komšić.

Komšić je, kako prenose mediji komentarisao i "ispijanje alkohola tokom radnog vremena, rekavši da radno-pravni statusi i disciplinske mere nisu u njegovoj nadležnosti već gospodina Dodika za njegov kabinet.

"Kod mene, a znam i kod (Šefika) Džaferovića alkohol na radnom mestu nije dozvoljen. Harmonikaš je po meni nepotrebna i besmislena provokacija. Ako nastavi s tom praksom, postoji način kako da to rešimo", rekao je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: