Tramp tuži nećaku: "Lična osveta"

Bivši američki predsednik Donald Tramp tužio je nećaku Meri i list Njujork tajms zbog članka iz 2018, u kom piše da je umešan u "sumnjive poreske mahinacije".

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.09.2021.

10:55

Tramp tuži nećaku:
Foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL

U tužbi, koja je podneta u Njujorku, optužuju se Meri Tramp i novinari ovog lista da su "umešani u podmuklu zaveru" radi pribavljanja poverljivih dokumenata, čime je nećaka bivšeg predsednika prekršila sporazum o poravnanju koji joj zabranjuje njihovo otkrivanje, a što je ona potvrdila da je učinila u svojim memoarima 2020. godine, prenosi BBC.

Tramp je odlučno ranije odbacio tvrdnje iz knjige svoje nećake “Previše i nikad dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu” i neuspešno je tužio u pokušaju da spreči njeno objavljivanje. On je novom tužbom u utorak optužio troje novinara Njujork tajmsa da su kontaktirali i sarađivali sa njegovom nećakom zbog "lične osvete" prema njemu.

Kako se navodi u tužbi, Meri Tramp je dostavljala Njujork tajmsu poverljiva dokumenta za objavljivanje u sveobuhvatnoj istrazi lista Trampovih ličnih finansija. U ovoj ekskluzivnoj reportaži navodi se je da je bivši predsednik učestvovao u „prevarantskim" poreskim mahinacijama I na taj način stekao više od 400 miliona dolara.

Portparolka Njujork tajmsa saopštila je danas da je pisanje lista o Trampovim porezima pomoglo informisanju građana kroz detaljno izveštavanje o temi u kojoj preovladava javni interes i da tužba predstavlja pokušaj da se ućutkaju nezavisne novinske organizacije. Meri Tramp (55) , ćerka Freda Trampa Mlađeg, predsednikovog starijeg brata, koji je umro 1981. u 42. godini, još nije komentarisala tužbu.

Ona je prošle godine podnela sopstvenu tužbu protiv Trampa i dva člana porodice za prevaru i zaveru, u kojoj je navela da su je tadašnji predsednik, njegova sestra Merien Tramp Beri i brat Robert Tramp, prevarili zbog nasledstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: