"Usklađujemo sa EU"

Ministar finansija Siniša Mali predsedavao je danas sastankom delegacija Srbije, Austrije i Mađarske na temu efikasnog upravljanja procesima migracija.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2022.

12:45

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar odbrane Nebojša Stefanović, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Delegaciju Mađarske predvodio je ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto, a delegaciju Austrije savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Aleksander Šalenberg i savezni ministar unutrašnjih poslova Austrije Gerhart Karner.

Ministar Mali je izjavio da će Srbija, Austrija i Mađarska za oko dve nedelje potpisati Sporazum o zajedničkom delovanju tri zemlje i ubrzanom rešavanju svih izazova u vezi sa migracijom. “Ideja je da formiramo zajednički tim na tehničkom nivou koji će usaglasiti tekst Sporazuma koji želimo da potpišemo", poručio je Mali na sastanku delegacija, i istakao važnost tesne saradnje po pitanju migracija, ali i konkretnih poteza zemalja koje se bore sa tim problemom.

Ministar Mali je istakao da je važno da naše tri zemlje, koje su na migrantskoj ruti, tesno sarađuju, efikasno deluju i brzo razmenjuju informacije.

On je rekao i da će Srbija, u najvećoj meri, usklađivati vizne režime sa Evropskom unijom do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: