Određen pritvor serijskom silovatelju

Nakon saslušanja I. M. serijskog silovatelja koji je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, određen je pritvor.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2022.

15:28

Određen pritvor serijskom silovatelju
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy

Sudija za prethodni postupak Prvog suda odredio pritvor do 30 dana, prenose mediji.

Podsetimo,I. M. je na saslušanju priznao da je rekao novinarkama "Ako odlučim da vas silujem, ja ću da vas silujem, ako nema nikoga da to spreči", ali je tvrdio da to nije rekao sa ciljem da im preti, već kaže da je to bio deo njegove priče kada je opisivao silovanja koja je počinio.

Nakon toga zamenik tužioca je predložio sudu da se I. M. odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: