Staljin je na slobodi

Lider protesta na Šri Lanki Josif Staljin, koji je uhapšen 3. avgusta, pušten je nakon plaćanja kaucije.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.08.2022.

14:23

Staljin je na slobodi
Ilustracija: Shutterstock/Girts Ragelis

Po puštanju na slobodu u ponedeljak 8. avgusta, Staljin je rekao novinarima da će se protesti Aragalaje (borbe) predvođeni mladima Šri Lanke nastaviti protiv onoga što je nazvao supresivnim akcijama vlade predsednika Ranila Vikremesingea.

"Mnogi demonstranti i sindikalisti su uhapšeni koristeći njihove selfije snimljene u kući predsednika i u kabinetu premijera kao dokaz", rekao je on.

Tim od preko 25 policajaca je uhapsio Staljina u njegovoj kancelariji u Kolombu 3. avgusta i zadržan je u policijskoj stanici Fort. Vlasti tvrde da je njegovo hapšenje posledica protesta održanog u maju 2022. u okviru kršenja sudskog naloga.

Staljinovo hapšenje osudili su predstavnici protestnog pokreta i organizacija poput Pokreta slobodnih medija.

22 miliona ljudi na Šri Lanki pretrpelo je mesece sa dugim nestancima struje, rekordnom inflacijom i nestašicom hrane, goriva i benzina.

Demonstranti su okrivili bivšeg predsednika Mahindu Radžapaksu za loše upravljanje finansijama nacije, a gnev javnosti je tinjao mesecima pre masovnih demonstracija koje su dovele do njegovog smenjivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: