Ukrajina ponovo zapretila?

Ukoliko Belorusija prizna Krim za deo Rusije, to će zadati nepopravljiv udarac ukrajinsko-beloruskim odnosima, izjavio je Dmitrij Kuleba.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

15:35

Ukrajina ponovo zapretila?
Shutterstock/ Andreas Wolochow

"Procenjivaćemo njegove (Lukašenkove) postupke. Ako Belorusija zaista prizna nezakonitu okupaciju Krima od Rusije, to će zadati nepopravljivi udarac ukrajinsko-beloruskim odnosima. Delovaćemo sveobuhvatno", rekao je ministar spoljnih poslova Ukrajine u Rigi, gde se održava sastanak na nivou šefova diplomatija zemalja NATO-a.

Takođe je dodao da Krim nije pitanje "gde Ukrajina sebi dozvoljava da bude uzdržana".

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da bi njegov odlazak na Krim značio priznanje poluostrva u sastavu Ruske Federacije. On je naveo da od ruske strane očekuje poziv na Krim sa konkretnim datumom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: